.

ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η-Κ.Η.Ε:: Τα golden boys του ΑΔΜΗΕ προκαλούν την κοινωνία και ξεπουλούν την Εταιρεία

Η κοινωνία συνθλίβεται οικονομικά από τα μνημόνια που της έχουν επιβληθεί, την ίδια στιγμή αναβιώνουν με προκλητικό τρόπο τα golden boys στον ΑΔΜΗΕ, χάριν της εργατικής ευαισθησίας και της «αριστερής ευσπλαχνίας».
Μισθούς που προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα αναδρομικά ενέκρινε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τον… εαυτό της, όπως αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Σκρέκας. Ο οποίος αναφέρεται σε προκλητικές αυξήσεις στις 20.000 ευρώ το μήνα για τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Ε.Κορωνιωτάκη και τον Διευθύνων Σύμβουλο Ι. Μπλάνα και αναδρομική απόδοση σε αυτούς αμοιβών 200.000 ευρώ.

   Εκμεταλλεύτηκαν με τον «καλύτερο» τρόπο για τους ιδίους τον νόμο 4354/15 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καταργεί το πλαφόν στα διορισμένα κομματικά στελέχη των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων ΔΕΚΟ, ενώ ταυτόχρονα μείωνε τις αποδοχές των υπαλλήλους τους. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 14-1-2016 είχε καταγγείλει με Δελτίο Τύπου την Κυβέρνηση ότι, ο νόμος θα δημιουργούσε εκ νέου Golden boys.  
   Αυτή η κίνηση της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ είναι ενδεικτικό παράδειγμα της καθεστωτικής αλαζονείας και αμετροέπειας που διακατέχει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών της, προεξέχοντος του Πρωθυπουργού της χώρας.
   Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός ως σύγχρονος «Πινόκιο» με ψεύτικες υποσχέσεις για τον ΑΔΜΗΕ (ότι θα αποτρέψει την πώλησή του) και πάλι τώρα με ψεύτικες υποσχέσεις προσπαθεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, αλλά ξεπουλώντας τον ΑΔΜΗΕ, με τον οποίο έστησε προεκλογική σπέκουλα εις βάρος των εργαζομένων του από το ίδιο το κτήριο του.
   Οι κομματικοί εκλεκτοί όμως του κ Τσίπρα και της κυβέρνησής του, με διάθεση άλωσης του κράτους, επιλέγουν τη λογική «Μανώλης κερνάει Γιάννης πίνει» και όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική ασφυξία.
   Αυτή είναι η νέα «αριστερή κουλτούρα διοίκησης» που θέλουν να επιβάλουν τα golden boys και οι κομματικοί παρατρεχάμενοί τους;
  Αλήθεια, γιατί παραμένει στη θέση του ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, αφού ο ίδιος δήλωνε ότι θα παραιτηθεί αν η Επιχείρηση πωληθεί με οποιοδήποτε τρόπο; Αλλά αυτά, λεγόταν πριν το ν. 4354/15 περί κατάργησης του πλαφόν. Ξέχασε τι έλεγε;
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…. είναι το χρήμα;
  Αυτές είναι πράξεις ντροπής και δεν βρίσκουν σύμφωνους τους  εργαζόμενους, από τις τάξεις των οποίων προέρχονται οι καρεκλοκένταυροι της αριστεράς του “χαβιαριού.”

Γραφείο Τύπου 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου