.

ΔΕΗ: Μείωση της προκαταβολής σε 15% για τη ρύθμιση στις 36 δόσεις οφειλών άνω των 1.000 ευρώ

Μετά από περίπου δύο μήνες ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, το Πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» για τους πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους στο πλαίσιο του Προγράμματος των 36 δόσεων αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα η ρύθμιση τους να διακοπεί.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης, 57.000 πελάτες αξιοποίησαν την ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ μέχρι 31.05.2017 για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ισχύσουν τα εξής:

Α. για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα.

Β. για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δυο επιλογές:

1 η Άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή

2 η Άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις

Επίσης, από τη ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι:

- Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

- Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Παράλληλα, η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι οι πελάτες με οφειλή έως 500 ευρώ στις 28.02.2017 μπορούν να αιτηθούν την αναστολή πληρωμής του ποσού αυτού για ένα έτος και τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση από 01.03.2017 μέχρι και 30.04.2017.

Τέλος, η ΔΕΗ καλεί όλους τους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανταποκριθούν στις νέες προτάσεις ρύθμισης και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου