.

ΔΕΗ: Πρεμιέρα κάνει η έκπτωση 6% και για τα νοικοκυριά εφόσον προπληρώσουν το λογαριασμό ενός έτους

Επειτα από τις μεγάλες επιχειρήσεις ήρθε η ώρα και για τις μικρές, τους επαγγελματίες και για τα νοικοκυριά να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΔΕΗ που επιβραβεύει με έκπτωση 6% όποιον πελάτη προπληρώσει την κατανάλωση ενός έτους.


Εντός των επόμενων εβδομάδων πρόκειται να τεθεί σε ισχύ και για τους μικρότερους σε κατανάλωση πελάτες το πρόγραμμα "Προπληρωμή Λογαριασμού” που παρέχει την δυνατότητα έκπτωσης εφόσον αυτοί καταβάλουν μπροστά την ετήσια δαπάνη τους σε ρεύμα.

Πρώτος εντάχθηκε στο πρόγραμμα το Δημόσιο πληρώνοντας προκαταβολικά στη ΔΕΗ τις ετήσιες δαπάνες του σε ρεύμα, σε μια κίνηση με αμοιβαίο όφελος. Η μεν ΔΕΗ ενίσχυσε τη ρευστότητά της, το δε Δημόσιο κατέβαλε γύρω στα 50-60 εκατ. ευρώ, όσο υπολογίζεται ότι είναι η καθαρή ετήσια δαπάνη ρεύματος, που ισούται με το 50% περίπου επί του συνόλου των ετήσιων λογαριασμών ύψους 100 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, οι οποίοι περιλαμβάνουν και άλλες ρυθμιστικές χρεώσεις.

Στην πράξη, με το νέο μέτρο, η ΔΕΗ ζητεί από τους πελάτες της να την δανείσουν με «τόκο» 6% προκειμένου να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία της. Στην επιχείρηση αναμένουν το μέτρο να συναντήσει θερμή ανταπόκριση από μεγάλες αλυσίδες, καταστήματα, επιχειρήσεις και βιομηχανίες με καταναλώσεις χιλιάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ρεύμα, καθώς και νοικοκυριά με μεγάλες καταναλώσεις.

Σε αυτούς τους πελάτες απευθύνεται κυρίως η έκπτωση 6% στο ρεύμα, καθώς μεταφράζεται σε πολύ σημαντικά ποσά αν τα υπολογίσει κανείς σε ετήσια βάση. Άλλωστε έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στην περίπτωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, εξασφαλίζοντας στη ΔΕΗ ένεση ρευστότητας ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οφέλη φυσικά, αλλά μικρότερα, θα έχουν και τα νοικοκυρια ή οι επαγγελματίες με χαμηλότερες καταναλώσεις, που σύντομα θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του μέτρου. Εάν συνυπολογιστεί και η τρέχουσα έκπτωση 15% που ισχύει από τον περασμένο Ιούλιο για όποιον πληρώνει εμπρόθεσμα, τότε το συνολικό όφελος για τον πελάτη φτάνει το 21%. Σε αυτήν ακριβώς την λογική κινείται το σχέδιο «πλήρωσε μπροστά για το ρεύμα της χρονιάς και θα πάρεις έκπτωση», δείγμα της αγωνίας της επιχείρησης για ρευστό εδώ και τώρα.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου