.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο ΠΔ «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, θέτει από σήμερα Τρίτη 28-2-107 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης». Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καθορίζονται το εύρος και περιεχόμενο των νέων κατηγοριών χρήσεων γης σε αντικατάσταση του Κεφ. Β του νόμου 4269/2014 που καταργήθηκε το 2016 (ν. 4389/2016) και με στόχο την προσαρμογή στην σύγχρονη πραγματικότητα των προβλέψεων του ΠΔ της 23/2/1987 (Δ’ 166).
Το νέο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει 15 γενικές κατηγορίες χρήσεων γης, οι οποίες καλύπτουν τον αστικό και αγροτικό χώρο, σε αντιστοιχία με το πεδίο εφαρμογής των πολεοδομικών σχεδίων. Αντίστοιχα, οι προβλεπόμενες ειδικές χρήσεις έχουν εμπλουτιστεί ώστε να αποτυπωθεί το εύρος των αλλαγών στον σύγχρονο τρόπο ζωής, των νέων αναγκών καθώς και των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων που ο αστικός και εξωαστικός χώρος καλούνται να ικανοποιήσουν.
Ο Υπουργός καλεί όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του σχεδίου ΠΔ. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 μμ.

κλικ για να δειτε τη διαβούλευση από το opengov.gr...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου