.

Παναγιωτάκης: Δεν βοηθούν δηλώσεις και κριτικές από υπεύθυνους παράγοντες εν μέσω διαπραγμάτευσης…

Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τις τελευταίες τοποθετήσεις του Υπουργού Εσωτερικών (και πρώην Ενέργειας) Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και το ρόλο της διοίκησης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης δηλώνει ερωτώμενος από το energypress ότι «δηλώσεις ή κριτικές, και μάλιστα από υπεύθυνους παράγοντες, κάθε άλλο παρά στη θετική έκβαση συμβάλουν».
Ο κ. Παναγιωτάκης δηλώνει ότι τα περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ δεν έχουν βάση και εκφράζει την ελπίδα ότι η διαφαινόμενη συμφωνία θα δημιουργεί συνθήκες ισχυροποίησης της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του energypress, γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για τη φερόμενη συμφωνία με τους δανειστές όσον αφορά τα θέματα που σχετίζονται άμεσα με την επιχείρηση, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε τα εξής:

«Σ’ αυτή τη φάση, που η διαπραγμάτευση φαίνεται ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, δηλώσεις ή κριτικές, και μάλιστα από υπεύθυνους παράγοντες, κάθε άλλο παρά στη θετική έκβαση συμβάλουν.

Ευελπιστούμε ότι η συμφωνία που φαίνεται πιθανή θα δημιουργεί συνθήκες ώστε σε συνδυασμό με τις αναγκαίες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η ΔΕΗ να καταστεί ισχυρότερη.

Πάντως τα περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ, που αναπαράγονται επίμονα δεν έχουν καμία βάση. Αντίθετα, τα πρόσκαιρα προβλήματα ρευστότητας είμαι βέβαιος ότι με τις δράσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται, θα ξεπεραστούν.

Τέλος, σε ότι αφορά αναφορές για τη Διοίκηση της ΔΕΗ που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές, θα απαντηθούν στην ώρα τους διεξοδικά».

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου