.

Συνδυασμός "Ελπίδα": Θέμα ΔΕΗ. Μέχρι πότε θα παριστάνετε τον "αναισθησιολόγο" της κυβέρνησης στην περιοχή κ. Καρυπίδη; Ζητάμε τη σύγκλιση έκτακτου Π.Σ.

Φτάσαμε, δυστυχώς, στο σημείο που κανένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο και ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους του δεν θα ευχόταν.

Η ΔΕΗ, ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής μας εδώ και δεκαετίες, πωλείται

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έγιναν ήδη γνωστές οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν θα πρόκειται απλώς για ξεπούλημα, αλλά για ένα έγκλημα εναντίον της χώρας και του τόπου μας.
           
Απέναντι σ' αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις αντί ως τοπική κοινωνία να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο και συμπαγές μέτωπο, παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις.
           
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης που λειτουργώντας ως "ο αναισθησιολόγος της κυβέρνησης στη Δυτική Μακεδονία", με επικοινωνιακά τεχνάσματα και διθυραμβικά δελτία τύπου που διαφημίζουν το απόλυτα τίποτα που έχει πετύχει μέχρι τώρα, προσπαθεί να κρατήσει το θέμα χαμηλά μέχρι να φτάσουμε σε τετελεσμένο αποτέλεσμα.
           
Όταν ο κ. Καρυπίδης αναλάμβανε πριν δυόμιση χρόνια περίπου την διοίκηση της Περιφέρειας, πολλοί εξέφραζαν τους φόβους τους για το πώς θα πορευτεί λόγω της άγνοιας του και της απουσίας οποιουδήποτε σχεδίου για μια σειρά σημαντικά και καίρια θέματα.

Φόβοι που, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν καθώς αποδείχτηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα ο "βολικός" εκφραστής κυβερνητικών επιλογών και ο πάντα "πρόθυμος" να συγκαλύψει και να παραπλανήσει.
          
Το ερώτημα, όμως, είναι: Πρόκειται μόνο για άγνοια και ανικανότητα, ή για συνειδητή επιλογή ενός ανθρώπου που το μόνο που μπορεί να δει είναι ο κλειστός ορίζοντας των προσωπικών του φιλοδοξιών;
          
Ό,τι κι αν ισχύει, σημασία έχει πως ο κ. Καρυπίδης δεν είναι απλά επικίνδυνος για τον τόπο. Είναι και καταστροφικός.
           
Γι' αυτό τον καλούμε να αφήσει την εικονική πραγματικότητα της τηλεοπτικής οθόνης και του facebook, όπου μονίμως και με τη δέουσα ασφάλεια... αγωνίζονται αυτός και οι στενοί συνεργάτες του, και να προσγειωθεί στη δύσκολη καθημερινότητα, όπου έχουμε να δώσουμε έναν αγώνα για να σώσουμε ό,τι μπορούμε πλέον να σώσουμε.
           

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της 22 Μαρτίου, με έντονη ανησυχία καθώς από τα ΜΜΕ μαθαίναμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κος Σταθάκης κλήθηκε στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσουν την πώληση της ΔΕΗ και μάλιστα με εξωκοινοβουλευτική διαδικασία, ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στην Ενέργεια.


Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Καρυπίδης θα είχε την ευκαιρία να μας ενημερώσει αναλυτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία για τις συναντήσεις που είπε πως είχε στην Αθήνα για το θέμα αυτό, Τι έμαθε και τι ζήτησε αυτός, ως εκπρόσωπος της περιοχής.
           
Με καθαρά λόγια και ξεκάθαρες θέσεις και όχι με "ατάκες" και  "φράσεις κλισέ" σαν αυτές με τις οποίες συνηθίζει μέχρι τώρα να αντιμετωπίζει όλα τα σοβαρά θέματα, στα οποία μετράμε μονίμως ήττες και απώλειες.   

Επίσης ζητήσαμε ήδη και επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας, να γίνει έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη ΔΕΗ, την ερχόμενη Δευτέρα για  να παρθούν αποφάσεις.          


Δυστυχώς ο κύριος Καρυπίδης και η εναπομείνασα παράταξη του καταψήφισαν την πρότασή μας, για να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, με μια και μόνη φωτεινή εξαίρεση, αυτή του τέως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Η παράταξη που πολιτεύθηκε με κεντρικό σύνθημα το μότο «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ» τώρα που πουλιούνται τα πάντα δεν ψήφισε καν την συζήτηση του θέματος!!!

            
Εμείς θα περιμένουμε, να δούμε αν έστω και αυτή, την ύστατη ώρα, τα λόγια κι οι υποσχέσεις του κου Καρυπίδη έχουν κάποια αξία.

Θυμίζουμε πως έλεγε με στόμφο ότι αν πάνε να πουλήσουν τη ΔΕΗ αυτός θα παραιτηθεί προκαλώντας θεσμική εκτροπή.

Τώρα, αυτό ακριβώς δυστυχώς συμβαίνει. Η ΔΕΗ όχι απλά πωλείται αλλά ξεπουλιέται.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΦΤΑΣΕ

Θα παραιτηθεί, λοιπόν, τώρα ή θα περιμένει την ολοκλήρωση της πώλησης για να μας πει πως δεν έχει πια νόημα η παραίτηση του;

Θα τηρήσει αυτή την... κόκκινη γραμμή ή θα ξεθωριάσει όπως κι οι υπόλοιπες που 'χε βάλει;
                                                                                                              
                                                                                                                 Γεωργία Ζεμπιλιάδου
     Περιφερειακή Σύμβουλος
     Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου