.

Πρόσληψη συμβούλου από ΔΕΗ για το «κυνήγι» απλήρωτων λογαριασμών

Δραστικά μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας της ΔΕΗ προανήγγειλε ο επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης από το βήμα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου παρουσίασε χθες στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Προανήγγειλε την πρόσληψη συμβούλου που θα συνδράμει στον στόχο βελτίωσης της εισπραξιμότητας σε πάνω από 10% και παράλληλα την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως Bank of America, Deutsche Bank, HSBC για τη χρηματοδότηση της Εταιρείας.
«Εχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία η οποία έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και με διεθνή εμπειρία, όπου έχουν συστήματα δικά τους, που αναλύουν την πελατεία με βάση ιστορικά στοιχεία και πιστεύουμε, μας έχουν υποσχεθεί ότι η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παναγιωτάκης προανήγγειλε πιο δραστικά μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας, που σημαίνει εντατικοποίηση των αποκοπών ρεύματος. «Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγιναν με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης και πρόσθεσε: «Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους». Σε ό,τι αφορά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί στα 2,6 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν στις 31.12.2015.

kathimerini.gr


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου