.

Μπλακ άουτ στην κυβέρνηση για ΔΕΗ -Ο Σταθάκης τα... άκουσε από βουλευτές - Εκτάκτως θα παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους επτά βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει τους βουλευτές λέγοντάς τους πως η συζήτηση αφορά "μόνο τις λιγνιτικές μονάδες" καθώς και ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να έχουν συμμετοχή και εταιρείες του δημοσίου.
Πηγές που ήταν παρούσες στη συνάντηση, επιβεβαιώνουν πως υπήρξε έντονος προβληματισμός απο τους βουλευτές, κυρίως ως προς την πολιτική διαχείριση της κατάστασης, αλλα διαβεβαιώνουν πως οι εξηγήσεις Σταθάκη ήταν επαρκείς.

Το επόμενο επεισόδιο πάντως θα εκτυλιχθεί την Παρασκευή στην Κοζάνη, όπου και μεταβαίνει ο υπουργός για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πώληση της ΔΕΗ έχει αντιταχθεί δημοσίως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με άρθρο του σε εφημερίδα, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις για πώληση.

Ενα άρθρο στο οποίο αντέδρασε το μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας ότι «κανείς δεν είναι πιο αριστερός και πιο ευαίσθητος από τον Πρωθυπουργό».

Εντονες είναι και οι τοπικές αντιδράσεις. Στις αρχές Απριλίου, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ κατέρχονται σε κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας.

«Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη Δυτική Μακεδονία και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε» γνωστοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

iefimerida.gr


Πηγή: Μπλακ άουτ στην κυβέρνηση για ΔΕΗ -Ο Σταθάκης τα... άκουσε από βουλευτές | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/327863/mplak-aoyt-stin-kyvernisi-gia-dei-o-stathakis-ta-akoyse-apo-voyleytes#ixzz4cdiNuAWv

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου