.

ΔΡΑΣΕ ΔΕΗ: Εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ που δεν εκφράζει απολύτως τις θέσεις των εργαζομένων, έχει υποχρέωση να παραιτηθεί.

Πράξη Πρώτη:

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, την ώρα που η διαπραγμάτευση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας κ.Σταθάκη και των θεσμών στις Βρυξέλλες ήταν σε εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να «τορπιλήσει» τη διαδικασία βγάζοντας στη δημοσιότητα το ενεργειακό πρόγραμμα του κόμματος.
Ένα πρόγραμμα που ενσαρκώνει στο απόλυτο τη διαπίστευση που δίνει το κόμμα της ΝΔ προς τα συμφέροντα τρίτων δίνοντας παράλληλα και άλλοθι στην κυβέρνηση να διαπραγματεύεται πωλήσεις σταθμών και ορυχείων με τους δανειστές. Τα συμφέροντα εκείνα που πιέζουν προς την κατεύθυνση της κατάρρευσης της επιχείρησης για δικό τους όφελος και γυρίζουν την πλάτη στο συμφέρον του Έθνους.
Πράξη Δεύτερη:
Την ώρα που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τα Σωματεία μέλη της δίνει τη μάχη με προσφυγή κατά του ελληνικού δημοσίου για τη διαδικασία πώλησης του ΑΔΜΗΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.  
Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της επιχειρησης, της παραχώρησης (στην ουσία λιγνιτκών μονάδων), της κατάρρευσης της περιοχής και της Εθνικής οικονομίας (που σημαίνει κατάπτωση της χώρας), ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης, με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιου Εορδαίας και κατά τη συζήτηση του θέματος «Εξελίξεις στη ΔΕΗ», επέλεξε να εκφράσει μία θέση με την οποία είναι σαφές πως ομοφωνεί με την θέση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για το καθεστώς στον ΑΔΜΗΕ.
Ευτυχώς, έστω και αυτή την ώρα, τα κομμάτια του πάζλ μπήκαν στη θέση τους και δίνουν πλέον μια αδιάσειστη εικόνα για το ποιοι είναι αυτοί που θέλουν την πώληση της επιχείρησης και ποιοι είναι αυτοί που δεν την θέλουν.
Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Θυμίζουμε άλλωστε την στάση του κ.Βατάλη ,έτερου μέλους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο οποίος ψήφισε για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.   
Δυστυχώς με μεγάλη ευκολία, ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, ο κ. Καραλευθέρης δήλωνε τότε: «Διαφωνώ κάθετα με την πώληση της ΔΕΗ – Θέλω να συμμετέχω στο διάλογο ως εκπρόσωπος των εργαζομένων για να μπορέσουμε να συν-διαμορφώσουμε τη συνισταμένη σε τέτοια κατεύθυνση ώστε να μη θιγεί η ΔΕΗ, τα συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Πιστεύω απόλυτα πως το σενάριο της πώλησης της ΔΕΗ, είτε με τη γενικότερη μορφή της, είτε με το σπάσιμο της ΔΕΗ (το διαχωρισμό της κατά 30% και τον επιμερισμό της σε μια νέα εταιρεία είναι λανθασμένη επιλογή. Είμαι κάθετα αντίθετος στο 30% και τη Μικρή ΔΕΗ, όπως και κάθετα αντίθετος στην πώληση του ΑΔΜΗΕ»

Έτσι και τώρα, με την ίδια ευκολία, εκφράζει μία θέση που αντίκειται στους αγώνες των εργαζόμενων και των τοπικών κοινωνιών, υπονομεύει των αγώνα και αποδεικνύει ότι η μέχρι τώρα στάση του στο Δ.Σ της επιχείρησης –ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων- ήταν προσχηματική.
Η ΔΡΑΣΕ ΔΕΗ:
ü  Καλεί τη ΔΑΚΕ, που τάσσεται υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ και δηλώνει ενάντια σε κάθε σενάριο ξεπουλήματος της επιχείρησης, να διαγράψει τον κ.Καραλευθέρη για προφανείς λόγους
ü  Καλεί τον ίδιο τον κ. Καραλευθέρη να παραιτηθεί από εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αφού οι θέσεις του δεν είναι σε απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις των εργαζομένων και τα συμφέροντά τους.
ü  Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να γνωρίζουν με  ποιους θα συμπορευτούν και ποιους θα απομονώσουν.   

        Δυστυχώς ή ευτυχώς, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως «Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φορά για πολύν καιρό ένα πρόσωπο για τον εαυτό του και ένα διαφορετικό για τον πολύ κόσμο, χωρίς να μπερδευτεί τελικά για το ποιο από τα δυο είναι το αληθινό»

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ





Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΕ - ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου