.

Σύμβουλο για το 17% της ΔΕΗ αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ - Εντός τριών μηνών η πρόταση

Προτάσεις για την αξιοποίηση του 17% που κατέχει στη ΔΕΗ αναμένει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από τον σύμβουλο που θα επιλέξει μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο σύμβουλος έχει προθεσμία τριών μηνών ώστε να παραδώσει τη σχετική πρόταση.
Θυμίζουμε επίσης ότι η προκήρυξη των διαγωνισμών επιλογής συμβούλων για τα ποσοστά που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις ενεργειακές και άλλες ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.  
Ηδη έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για τους συμβούλους της ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, ενώ εκκρεμεί η αντίστοιχη προκήρυξη για τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο σύμβουλος καλείται να προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:
Να προετοιμάσει μια περιεκτική επισκόπηση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού, η οποία θα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της ηλεκτροπαραγωγής και της προμήθειας, την ιδιοκτησία και λειτουργία των συστημάτων μεταφοράς και διανομής, τα στοιχεία για την προσφορά και ζήτηση, την εξέλιξη των τιμών κτλ.
Να αναλύσει και να παρουσιάσει στο Ταμείο το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον το σημερινό καθεστώς λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που συντελούνται και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Να παρουσιάσει μια εκτίμηση για την τωρινή θέση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ από οικονομική και λειτουργική σκοπιά, συμπεριλαμβάνοντας τη θέση της στην αγορά, τη διοικητική της δομή, τα επενδυτικά σχέδια κτλ.
Να παρουσιάσει τις ρυθμιστικές αλλαγές και τις αλλαγές στην ελληνική αγορά, καθώς και υποθέσεις που εξετάζονται από τη διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν και να κάνει εκτιμήσεις για την επίδρασή τους στη ΔΕΗ.
Να παρέχει συμβουλές στο ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη θέση της ΔΕΗ.
Να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη ΔΕΗ και να προτείνει μια κατάλληλη δομή για την πώληση του ποσοστού, η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής:
Παρουσίαση των εναλλακτικών τρόπων πώλησης και πρόταση του καλύτερου εξ αυτών. Αναγνώριση των καθοριστικών θετικών παραγόντων για την κάθε σχετική λύση και εντοπισμός των πιθανών κινδύνων της κάθε λύσης. Υπόδειξη του κατάλληλου χρονοδιαγράμματος για την κάθε λύση.
Τέλος, σημειώνεται ότι η πρόταση του συμβούλου θα υποβληθεί στο δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο μπορεί να ζητήσει ανανέωσή της εντός έξι μηνών.
Την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ μπορείτε να τη δείτε εδώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου