.

Την προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ

"Αναμένουμε να διευκρινιστεί ποιες μονάδες θα τεθούν προς πώληση, ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η διάρκεια ζωής τους και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γ. Στεργιούλης
Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν την προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον κριθεί ότι το γενικό πλαίσιο της συναλλαγής είναι ελκυστικό.

Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων για τον ΔΕΣΦΑ, αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου στη ΔΕΠΑ και επενδύει στο δίκτυο της λιανικής, με σκοπό τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτουν τα πρατήρια, αλλά και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργεί η άνοδος του τουρισμού.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΒΡ για το λανσάρισμα νέων καυσίμων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/5/2017, παρουσία του προέδρου του ομίλου ΕΛΠΕ, Ευστάθιου Τσοτσορού, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για τη συμφωνία που προβλέπει πώληση του 40 % περίπου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:
«Αναμένουμε να διευκρινιστεί ποιες μονάδες θα τεθούν προς πώληση, ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η διάρκεια ζωής τους και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν, όπως επίσης να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και την εφαρμογή του μοντέλου - στόχου (target model) της ΕΕ.
Τα κοιτάζουμε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη παρουσία, όπως είναι γνωστό, στην ηλεκτρική ενέργεια, τόσο την παραγωγή, όσο και στη λιανική μέσω της Elpedison.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση δημιουργεί την αίσθηση ότι μπαίνει φράγμα εμπλοκής εταιρειών με συμμετοχή του δημοσίου με τα εταιρικά σχήματα τα οποία θα εξαγοράσουν μονάδες.
Αυτό όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν περιορίζεται βασικά στις σχέσεις της ΔΕΗ με τα εταιρικά σχήματα που θα εξαγοράσουν τις μονάδες και παράλληλα κατά πόσο η πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στα ΕΛΠΕ θα απελευθερώσει τον όμιλο από τέτοιους περιορισμούς.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου