.

ΕΕΤΕΜ: Ο Υπουργός Παιδείας και το Τ.Ε.Ε λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Μας προκαλεί εντύπωση, η από το πουθενά (εκτός αν είχε προηγηθεί συνεννόηση με το Τ.Ε.Ε) δήλωση του Υπουργού Παιδείας σήμερα στο Κοινοβούλιο για την απόφαση της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε.
Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτη και ηθικά απαράδεκτη δεδομένου ότι εδώ και δυο μήνες ο Υπουργός έχει στα χέρια του μια ολοκληρωμένη πρόταση σχεδίου νόμου από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με την σύμφωνη γνώμη των Τ.Ε.Ι, την οποία δεν τολμά ούτε να την επεξεργαστεί, ούτε να την φέρει στη Βουλή, για να λυθούν επιτέλους τα εκκρεμή από χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται επαγγελματικά θέματα των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, Μηχανικών και όχι μόνο.


Είναι πέρα για πέρα ατυχής η αξιοποίηση από τον Υπουργό Παιδείας της απόφασης του Τ.Ε.Ε, φορέα αναρμόδιου και μάλιστα ανταγωνιστή του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, τη στιγμή που όπως πολύ καλά γνωρίζει, το πρόβλημα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι δεν είναι η «στέγη» ούτε το «παρκάρισμα» σε κάποιο Μητρώο, αλλά η ρύθμιση των επαγγελματικών τους θεμάτων που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας και μάλιστα του Υπουργού Παιδείας.
Πολλώ μάλλον που, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Παιδείας (στο Συνέδριο Ο.Σ.Ε.Π-Τ.Ε.Ι Δεκέμβριος 2016), το Τ.Ε.Ε είναι εκείνο που αντιδρά στη λύση του προβλήματος!
Προειδοποιούμε τον Υπουργό Παιδείας αλλά και το Τ.Ε.Ε ότι πλέον δεν μπορούν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ούτε να «αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».
Οι θέσεις και οι προτάσεις τους, μάλλον σε αφελείς απευθύνονται, διότι οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι ζουν καθημερινά «στο πετσί τους» τις ολέθριες συνέπειες της μακροχρόνιας αδράνειας της Πολιτείας!
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εμμένει στον κύριο στόχο της για την προώθηση της πρότασης του σχεδίου νόμου ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και την αυτόνομη υπεράσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών συμφερόντων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι.
Οι κατά καιρούς αποφάσεις της αντιπροσωπίας και της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε για δημιουργία Μητρώων «Τεχνολόγων», «αντεπιστελλόντων μελών», «μελών με ειδική σχέση» και οι προθέσεις του για «μάντρωμα» των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, όπως η χθεσινή πατέντα του «Γραφείου» και «μητρώου εγγραφής» είναι γνωστά από καιρό και εξυπηρετούν, αποκλειστικά και μόνο, τις οικονομικές ανάγκες του Τ.Ε.Ε. Ειδικά όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, που διαχειρίζεται για λογαριασμό του Κράτους το Τ.Ε.Ε, βιώνουν καθημερινά, τους αποκλεισμούς και τα εμπόδια καθώς και την οικονομική τους αφαίμαξη.
Όταν λυθούν οι εκκρεμότητες των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων όπως πρέπει και αρμόζει σε Πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσηςδιαβεβαιώνουμε τον Υπουργό Παιδείας και το Τ.Ε.Ε, ότι θα τους παραδώσουμε τα κλειδιά της «ενοχλητικής» Ε.Ε.Τ.Ε.Μ γιατί τότε ενδεχομένως ο κλάδος να μην την χρειάζεται. Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από «στέγη». Υπάρχει επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία επιτέλους να ρυθμίσει τα επαγγελματικά μας θέματα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου