.

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υπαγωγής στο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Οι Υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψαν σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η ισχύ της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με κρίσιμη σημασία για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους όσο το δυνατόν περισσότεροι κοινωνικοί εταίροι και να διαμορφωθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε, καθώς η διαβούλευση απέφερε χρήσιμους καρπούς. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση επέλεξε, επίσης, η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις.

Για τους λόγους αυτούς κρίθηκε απαραίτητη η παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο, από τις 8 Μαΐου 2017, στις 8 Ιουνίου 2017.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου