.

Κρίσιμες εξελίξεις για τη ΔΕΗ – Συνάντηση Καρυπίδη–Τσίπρα την Παρασκευή στο Μαξίμου

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον πρωθυπουργό. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος ζήτησε την συνάντηση από καιρό, θα διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητήσει άμεσα με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, το μείζον θέμα της ΔΕΗ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα ενημερωθεί από πρώτο χέρι και διά στόματος πρωθυπουργού σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για την ΔΕΗ. Παράλληλα θα θέσει και ο ίδιος στον Α. Τσίπρα τις πρόσφατες αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου και τις πάγιες θέσεις της περιφερειακής Αρχής ότι τα νερά και η ενέργεια είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν εκχωρούνται, θα επισημάνει ότι η ιδιωτικοποίηση μονάδων αποτελεί κόκκινη γραμμή για την τοπική κοινωνία, η οποία εμμένει στην διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Καρυπίδης κατεβαίνει στην Αθήνα για την κορυφαία και κρίσιμη συνάντηση, με την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με την κυβέρνηση στο καίριο ζήτημα της ενέργειας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το κυβερνητικό σχέδιο δεν συγκλίνει με τις θέσεις και τα αιτήματα της περιοχής, τότε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα ζητήσει δεύτερη συνάντηση, υπό τον πρωθυπουργό, η οποία όμως θα είναι διευρυμένη. Ειδικότερα, όπως είχε τονίσει στην πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού, θα προτείνει στη νέα συνάντηση να συμμετέχουν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Στόχος της νέας συνάντησης, εφόσον χρειαστεί είναι να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ κυβερνητικών επιλογών και θέσεων των φορέων και των συνδικάτων της Δυτικής Μακεδονίας.
Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση (ή οι συναντήσεις) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τις εξελίξεις για το μέλλον της ΔΕΗ και της περιοχής, ενώ θα αποτελέσει και ένα τεστ για τις σχέσεις κυβέρνησης και περιφερειακής Αρχής.

Πηγη: ptolemeos.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου