.

Λ. Μαλούτας: Αίτημα στο ΔΣ Κοζάνης για συζήτηση για την Ακρινή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ

Όπως είναι γνωστό ο οικισμός της Ακρινής τελεί υπό μετεγκατάσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3937/2011

Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού λόγω της επαφής του με την εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ αποφάσισε την μετεγκατάστασή του (μαζί με τον οικισμό των Αναργύρων). Στα πλαίσια αυτά τα προηγούμενα χρόνια έτρεξαν μια σειρά από διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση όπως η εύρεση του κατάλληλου χώρου εγκατάστασης, η επιλογή του χώρου εγκατάστασης από τους κατοίκους και η σύνταξη του σχεδίου της παρ. 2 του άρθρου 28 του Ν. 3937/2011, το οποίο και υποβλήθηκε στη ΔΕΗ στις 16/9/2013, χωρίς έκτοτε να υπάρξει κάποια πρόοδος.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία απόφαση έγκρισης του σχεδίου μετεγκατάστασης με συνέπεια την παρατεινόμενη αγωνία των κατοίκων για το μέλλον τους αλλά και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους αφού μια σειρά από έργα, δημόσια και ιδιωτικά, δεν υλοποιούνται και εκκρεμούν λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ όπως τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συζήτηση/ενημέρωση για τα προβλήματα της Ακρινής που εκκρεμούν. Επισημαίνονται ιδιαίτερα :
 Πορεία μετεγκατάστασης
 Κατασκευή επαρχιακού δρόμου Ακρινής-Κοζάνης
 Υδροδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον κάμπο
 Προβλήματα υδροδότησης κατοικιών στο ψηλότερο μέρος του οικισμού την θερινή περίοδο.
 Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού που είναι κατασκευασμένο από σωλήνες αμιαντοτσιμέντου.

Για την ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨
Λ. Μαλούτας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου