.

Σπάρτακος: Πολιτεία και ΔΕΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγάλουν από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων

«Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή».
Την θέση μας αυτή, προμετωπίδα του σωματείου, την υπερασπιστήκαμε διαχρονικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Η κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Κοινότητα των Αγίων Αναργύρων και η ανησυχία που υπήρχε στους κατοίκους και έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, χρήζει άμεσης και …ΑΜΕΣΗΣ διευθέτησης. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει κανείς.

Εκείνο που προέχει είναι σαφώς η ασφάλεια των κατοίκων που έχουν υποβληθεί σε μία μόνιμη ένταση και ανησυχία την οποία και φυσικά δεν αξίζουν.
Από τη στιγμή που η ΔΕΗ ξεκίνησε την εξορυκτική της δραστηριότητα στην Δυτική Μακεδονία, οι κάτοικοι –με σεβασμό και αποδοχή της λογικής που ακούει στο όνομα «δημόσιο συμφέρον»- έκαναν πολλές υποχωρήσεις και «έδωσαν τόπο στην οργή», αποδεικνύοντας την πρόθεσή τους να συνδράμουν στο έργο της επιχείρησης και να μην δημιουργήσουν προσκόμματα.
Σήμερα όμως, ΤΩΡΑ που βρισκόμαστε μία σχεδόν ανάσα πριν από την λιγνιτική «αποεπένδυση», είναι η στιγμή που Πολιτεία και ΔΕΗ θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους «τρέχοντας» τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης και διασφαλίζοντας τόσο το χωριό όσο και τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης αλλά και την δραστηριότητα της.
Ο αγώνας και η αγωνία των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων συναντούν την απόλυτη κατανόηση και στήριξη του σωματείου που παρακολουθεί –σε διαχρονική βάση- το ζήτημα και θα βρίσκεται στο πλευρό τους ενισχύοντας την προσπάθεια για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου