.

Γ. Μανιάτης: "Μας διαβεβαιώνουν για σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου"

Γ. Μανιάτης: "Μας διαβεβαιώνουν για σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου"
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την καταστροφή μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, για την τεράστια καταστροφή που συνέβη με την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου. Μια καταστροφή που έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες στα οικονομικά της ίδιας της ΔΕΗ, αλλά και συνολικότερα στην εθνική οικονομία.
Είναι σαφές ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή, καθώς και το πώς δεν θα επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο.
Άλλο μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε, ήταν το ζήτημα του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής, όπως το καλοκαίρι που έχει ήδη ξεκινήσει και πώς θα αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός blackout. Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως και για την ασφάλεια της τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο, για την οποία επίσης φαίνεται ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν οι κάτοικοι.
Ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έτοιμου Προεδρικού Διατάγματος που είχαμε αφήσει στο ΥΠΕΝ για τις μετεγκαταστάσεις και των Αγ. Αναργύρων και της Ακρινής. Συμφωνούμε προφανώς να δοθεί πρώτη προτεραιότητα στο ζήτημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των Αγ. Αναργύρων το οποίο είναι ένα τεράστιο κατεπείγον θέμα που απασχολεί το χωριό. Παράλληλα όμως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και οι δυο μετεγκαταστάσεις, Αγ. Αναργύρων και Ακρινής.
Τέλος, ζητήσαμε ενημέρωση για το κυβερνητικό Πρόγραμμα των Ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ, το 40% των λιγνιτικών Μονάδων, καθώς και το 17% του πακέτου της ΔΕΗ που χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ.
Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας και ασφαλώς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου θα ζητούμε πάντα επικαιροποίηση των κάθε φορά δεδομένων.





0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου