.

Χωρίς ασφάλιση τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ

Χωρίς ασφάλιση είναι η ΔΕΗ λόγω υψηλού κόστους. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του ΔΣ της εταιρείας, γεγονός που σημαίνει ότι όλες τις αποζημιώσεις στην περίπτωση της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμύνταιου θα τις καταβάλει από ίδια κεφάλια.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η εταιρεία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
«Κίνδυνος από την μη ασφάλιση των παγίων περιουσιακών στοιχείων: Ο Όμιλος και η Μητρική Εταιρεία δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι των συνήθων κινδύνων, που σχετίζονται με τους σταθμούς παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, τα ιδιόκτητα ακίνητά του και τον εξοπλισμό. Ασφαλίζονται μόνο τα μεγάλα πληροφοριακά συστήματα. Επιπλέον, δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τα υλικά και τα ανταλλακτικά καθώς και για υποχρεώσεις έναντι τρίτων. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εκτιμώμενο υψηλό κόστος που συνδέεται με την ασφάλιση κατά των κινδύνων αυτών σε σύγκριση με το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών σε περίπτωση που κάποιοι από τους υπόψη κινδύνους συμβούν και το διεσπαρμένο δίκτυο σταθμών παραγωγής Η/Ε. Επιπλέον ο Όμιλος δεν ασφαλίζεται για υποχρεώσεις έναντι τρίτων σε σχέση με τα δίκτυα διανομής Η/Ε. Τα έργα υπό κατασκευή (εκτός των δικτύων) ασφαλίζονται από τους εργολάβους για το διάστημα υλοποίησής τους. Τα ποσά μετρητών στα Καταστήματα Πώλησης της Εμπορίας ή χρηματαποστολές αυτών, ασφαλίζονται έναντι κλοπών, καθώς επίσης ασφαλίζεται και η μεταφορά υγρών καυσίμων. Οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά σε βασικούς σταθμούς παραγωγής Η/Ε, ή σε πάγια μεταφοράς και διανομής ή εξοπλισμό ορυχείων ενδέχεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες, την οικονομική κατάσταση και στα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας. Επιπλέον, διακοπές λειτουργιών που συμβαίνουν λόγω εργατικών διαφορών, απεργιών, σεισμών, πυρκαγιών και δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεταξύ άλλων παραγόντων, θα μπορούσαν ενδεχομένως, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη διάρκειά τους, να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων ή αύξηση του λειτουργικού κόστους».

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου προκλήθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο Φλώρινας προκαλώντας την «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου χωριού.

www.energyworld.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου