.

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τους Αναργύρους- Στο Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η Ακρινή, με διαβεβαίωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίστηκε δια στόματος Σταθάκη ότι το Προεδρικό Διάταγμα της μετεγκατάστασης που προωθείται, περιλαμβάνει και τον οικισμό της Ακρινής, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

«Οι εξαγγελίες έχουν δρομολογηθεί και με τη συνεργασία σας οδεύει προς το Κοινοβούλιο η τροποποίηση του άρθρου 28 για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων. Δηλώνω ικανοποιημένος, επίσης, για το γεγονός ότι στο Π.Δ. θα είναι και η Ακρινή. Αυτό που μένει είναι να αποκατασταθούν οι άνθρωποι, για να συνεχίσουν τις ζωές τους» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Καρυπίδης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη σειρά του, επανέλαβε ότι «τα βήματα είναι πολύ συγκεκριμένα και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες το ίδιο συγκεκριμένες. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται η τροποποίηση του άρθρου 28. Συνεπώς το ένα σκέλος είναι αυτό, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι όλη η διαδικασία περιλαμβάνει και τους δύο οικισμούς και θα οριστικοποιηθεί με την έκδοση του Π.Δ., που είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Ξεκαθαρίζω ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση θα γίνει υπέρ του δημοσίου και θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου το δημόσιο».

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης



Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου