.

Σπάρτακος: Προκήρυξη 9ου Πανελλήνιος αγώνα δρόμου ΔΕΗ «Μνήμες Λιγνίτη»

9ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συνδιοργανώνουν, τον 9ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.
Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγα του θεσμού¨, το Σωματείο αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωση του 9ου αγώνα κατά σειρά αγώνα, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες. 

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.
      Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων. Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στον οποιοδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τα τη διοργάνωση:
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 10 - 9 -2017
  • Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα  Π.Ε. Κοζάνης
  • Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών. Οι κατηγορίες βράβευσης ανδρών ηλικιών (18-34, 35-54, 55+), γυναικών (18-39, 40+).
  • 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη  
  • Είδος αγώνα: Άσφαλτος
  • Υψόμετρο: 600μ.
  • Ώρα 8:30 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨.
  • Ώρα 10:00 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης
  • Ώρα 10:30 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου
  • Με την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής.

Βραβεύσεις:
 α)  Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης (ανδρών-γυναικών)
 β) Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στα 10 Km.
γ) Οι τρεις πρώτοι γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών στα 5 Km Λαϊκού Δρόμου.

  • 1ος : Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
  • 2ος : Κύπελλο, αργυρό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
  • 3ος : Κύπελλο, χάλκινο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο και μπλουζάκι. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο του τερματισμού στο μνημείο λιγνιτωρύχων.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
ü  Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
ü  Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).  
ü  Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο  τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
ü  Σταθμοί νερού θα υπάρχουν δύο, στα 5 και στα 8 Km. Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί.
ü  Ασθενοφόρο εξοπλισμένο με απινιδωτή, επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα (γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό) θα ακολουθεί τους δρομείς, ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο, καθώς και ο Μ.Ο.Π. (Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Πτολ/δας), για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη, μικροπροβλήματα κ.ο.κ.  
ü  Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
ü  Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να ντυθούν και να ξεντυθούν αντίστοιχα,  οι αγωνιζόμενοι. Επιπλέον στο χώρο του τερματισμού θα  υπάρχει η δυνατότητα ατομικής καθαριότητας σε χώρο που θα διαθέσει η Ακαδημία Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας (πρώην ΔΕΣΕΔΑΠ). Στον δε χώρο του εστιατορίου της Ακαδημίας, θα γίνει η ταυτοποίηση των αθλητών. 
ü  Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1Km.
ü  Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στις 8:30 π.μ. στο χώρο του τερματισμού (πλατεία «Μνήμες Λιγνίτη»), για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών κι από κει με λεωφορεία των διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.
ü  Αθλητές κάτω των 15 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ή με την επίδειξη Δελτίου μέλους αθλητικού συλλόγου.
ü  Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας συμμετεχόντων αθλητών οι οποίοι θα έρθουν από απόσταση άνω 300km για το βράδυ του Σαββάτου 10.9.2017, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή. 
ü  Δρομείς κάτω των 15 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με επίδειξη δελτίου συλλόγου που ανήκουν ή έγγραφη δήλωση γονέα.

 Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, στο περίπτερο του σωματείου που θα στηθεί στην πλατεία, αλλά και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.spartakos-dei.gr,  ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλοντας την και με φαξ στο νούμερο 2463021213 και μέσω email στο info@spartakos-dei.gr  έως 06-09-2017. Παρακαλούμε να τηρηθεί η πιο πάνω ημερομηνία, διευκολύνει την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Ντάμπης Βασίλειος: 6946774444
Παπαδημητρίου Δημήτρης : 6936636328
Μανώλας Γεώργιος : 6981220027
Ιωσηφίδης Δημήτρης: 6948833989
Περπεριδης Κων/νος 6974743686
Φιλημέγκας Γιώργος: 6946037070
Στογιάννης Αθανάσιος: 6977500531
Σταθόπουλος Δημήτριος : 6974566212
Τζούμας Νικόλαος: 6974829763
Πουτογλίδης Κων/νος: 6976007424
Παπακωνσταντίνου Κυριάκος: 6983339388

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου