.

Σπάρτακος: Εκκωφαντική σιωπή άφησε πίσω της η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή

Παρόλο που οι εξελίξεις πιέζουν και οι καταστάσεις είναι «ασφυκτικές», δώσαμε κάθε περιθώριο.
Παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα επιμείναμε-υποστηρίξαμε-διεκδικήσαμε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή (ή και χωρίς αφορμή) τις θέσεις μας για την Ενέργεια, αφήσαμε στους καθ ύλην αρμόδιους τον χρόνο που ζήτησαν για να κάνουν τις δικές τους ενέργειες.

Παρόλο που πιέσαμε και απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις σχετικά με τα θέματα της ΔΕΗ και της ενέργειας ειδικότερα, περιμέναμε ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ την έλευση του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη (για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο) μήπως και έλεγε κάτι που θα άλλαζε τα δεδομένα.
Δυστυχώς το κλίμα που καλλιεργήθηκε πριν από την έλευση του Πρωθυπουργού αλλά και ο απόηχος αυτής εκφράζονται απόλυτα στο «ώδινεν όρος και έτεκε μυν».
Κατά γενική ομολογία η παρουσία του (σε σχέση με όλα όσα ΔΕΝ είπε) απογοήτευσαν και δυσαρέστησαν τους πολίτες ενός τόπου που επί 67 ολόκληρα χρόνια «σηκώνουν» στις πλάτες τους το βάρος της ηλεκτροδότησης της χώρας με τεράστιο πολλαπλό κόστος.
Μάλλον διέλαθε της προσοχής του Πρωθυπουργού το γεγονός ότι ο κόσμος, οι εργαζόμενοι, οι φορείς είχαν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ συνδέσει την άφιξή του στην περιοχή με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ πραγματοποίησε ομιλία που διήρκεσε μία ώρα, δεν έκανε καμία αναφορά στη ΔΕΗ.
Είναι πασιφανές, ΠΛΕΟΝ, ότι και 8 ώρες να μιλούσε ο κ. Πρωθυπουργός ΠΑΛΙ δεν θα έκανε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ και σε όλα εκείνα τα ζητήματα που τρέχουν και απασχολούν τον τόπο, καθώς από αυτά τα ζητήματα εξαρτώνται μία σειρά από πράγματα που ξεκινούν από την δυνατότητα της επιβίωσης και φθάνουν στην δυνατότητα της εξέλιξης.
Τα ζητήματα της περιοχής συγκεκριμένα. Μετά από οργάνωση και συντονισμό των σχετικών οργάνων ο πρώτος πολίτης της περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης, ¨προκάλεσε¨ τον κ. Τσίπρα επί αυτών, αναμένοντας … κάτι, αναμένοντας οτιδήποτε. Αντί αυτού, το μόνο που εισπράξαμε ήταν η σιωπή του Πρωθυπουργού (και όπως πολύ σοφά έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας: «Ο σιωπών συναινεί»).
Ξέχασε πολλά ο κύριος Τσίπρας. Και τα σημερινά και τα χθεσινά.
Ξέχασε που ωρυόταν, καταδίκαζε και χαρακτήριζε «ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» κάθε σενάριο πώλησης της ΔΕΗ, κάθε σενάριο που ήθελε τη ΔΕΗ εκτός Δημοσίου χαρακτήρα, σε κάθε σενάριο που ήθελε λιγνιτικές μονάδες (αυτές δηλαδή της μονάδες που τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό την χώρα -ΥΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ- και που είναι και οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν την ευστάθεια του συστήματος, όταν το εισαγόμενο φυσικό αέριο έχει ουκ ολίγες φορές «προδώσει» το σύστημα, ειδικά όταν τα φαινόμενα ξεφεύγουν από το «ομαλό» και πάνε στο «ακραίο») στα χέρια ιδιωτών.
Δυστυχώς μετά και την «κενή» έλευση του Πρωθυπουργού στην περιοχή, το μόνο που μένει να κρατήσουμε είναι το σύνθημα του συνεδρίου που έλεγε «Το δικό μας μέλλον στα δικά μας χέρια».
Εφεξής λοιπόν, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.
Το μόνο που μας μένει να κάνουμε –όλοι αυτοί που εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ, όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια αποτελούν το λάβαρο του αγώνα μας- είναι να ΣΥΝαποφασίσουμε και να ΣΥΝοργανώσουμε τον τρόπο με τον οποίο το μέλλον, όχι απλά θα είναι στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ αλλά θα είναι και ένα μέλλον με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου