.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη

Η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο REGIO-MOB πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 στο Κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους από τους σημαντικότερους φορείς της Περιφέρειας όπως το Δήμο Κοζάνης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την Τροχαία Κοζάνης, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τους Αερολιμένες Κοζάνης και Καστοριάς, τον ΟΣΕ, την Εγνατία Οδό Α.Ε., τη ΔΕΗ Α.Ε., την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας και την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών αυτοκινήτων μηχανημάτων και μοτοποδηλάτων Ελλάδος.
Η συνάντηση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του έργου έως σήμερα και συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των καλών πρακτικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και των επιλεγμένων καλών πρακτικών της Ιταλίας, της Σκωτίας και της Σλοβενίας, που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησεοι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν δραστήρια θέτοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το ίδιο το έργο και τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν. Επίσης συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα όπως: η νοοτροπία των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και της Ελλάδας γενικότερα και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει η Τροχαία προκειμένου να αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί το όραμα της βιώσιμης κινητικότητας για την περιοχή μας, η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών με στοχευμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά των μελλοντικών πολιτών της περιοχής μας σε ζητήματα μετακινήσεων και σεβασμού του δημόσιου χώρου, η εξασφάλιση ενός ελκυστικού κέντρου πόλης που θα είναι φιλικό προς τους πολίτες και τέλος τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στα απροσπέλαστα κέντρα των πόλων στην Ελλάδα λόγω της αυξημένης χρήσης των αυτοκινήτων.

* Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο:
www.interregeurope.eu/regio-mob/

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, τηλ. 2461052740, 2461052726, email: d.mavromatidis@pdm.gov.gr, p.christopoulou@pdm.gov.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου