.

ΕΕ: Αυξάνεται ο στόχος για την ενεργειακή απόδοση σε 40% μέχρι το 2030

Σε συμφωνία για αύξηση των προτεινόμενων στόχων της ΕΕ αναφορικά με την ενεργειακή απόδοση μετά το 2020 προχώρησαν οι Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.


Μέλη της Επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ENVI) υποστήριξαν την αύξηση του νομικά δεσμευτικού στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 30% σε ένα ουσιαστικότερο 40%.

Η γνωμοδότηση της επιτροπής ENVI ανταποκρίνεται στην Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση που πρότεινε η Επιτροπή, η οποία παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 ως μέρος του πακέτου Καθαρής Ενέργειας, με στόχο τη μετάβαση προς μια οικονομία χωρίς άνθρακα μέχρι το 2030.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) πρόκειται να παρουσιάσουν τη δική τους θέση στις 28 Νοεμβρίου.

Η ισχύουσα νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση υποχρεώνει τα κράτη μέλη να εξοικονομούν κάθε χρόνο 1,5% της ενέργειας που πωλείται στους καταναλωτές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κενά που υποδηλώνουν, ότι η εξοικονόμηση σε ολόκληρη την ΕΕ μειώνεται σε μόλις 0,75%, συμπεριλαμβανομένης της εξαίρεσης του τομέα των μεταφορών.

Πηγη: euractiv.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου