.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ψάχνει επενδυτικές ευκαιρίες μέσω Γιουνκέρ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναζητά νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή της ανακοίνωση.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες χώρες που έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη.
Αλλά είμαστε ανοικτοί για ακόμα περισσότερο επιχειρείν -ένα μήνυμα που επιθυμούσα ιδιαιτέρως να στείλω κατά τις συναντήσεις μου την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Νίκολας Τζένετ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, που επισκέφθηκε έργα στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να ενισχυθούν περαιτέρω οι επενδύσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΤΕπ, τα συνολικά 1,2 δισ. ευρώ έργων που εγκρίθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ και στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζένετ αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους περίπου 3,7 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τζένετ παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων της Ιονίας Οδού, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε μερικώς από την Τράπεζα, πριν προχωρήσει στην παρουσίασή του και συναντηθεί με πελάτες στο πρώτο Φόρουμ Πετρελαίου και Αερίου, που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Ένωση Ενεργειακής Οικονομίας στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια, ο κ. Τζένετ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και μίλησε στο διεθνές συνέδριο «Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», πριν παρευρεθεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζένετ δήλωσε ότι «το Σχέδιο Γιούνκερ έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα με δάνεια ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ να έχουν ήδη υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επιπλέον 260 εκατ. ευρώ διατίθενται για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της ΕΤΕπ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Αυτό καθιστά την Ελλάδα μία από τις κορυφαίες χώρες που έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Αλλά είμαστε ανοικτοί για ακόμα περισσότερο επιχειρείν -ένα μήνυμα που επιθυμούσα ιδιαιτέρως να περάσω κατά τις συναντήσεις μου την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Ελλάδα».

Πηγη: ypodomes.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου