.

Σπάρτακος: Θέλουμε τον κ. Σταθάκη σε ρόλο Υπουργού και όχι σε ρόλο μεσίτη

Εντύπωση προκαλεί –για μία ακόμα φορά- ο τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Ενέργειας επέλεξε να μιλήσει για την αποεπένδυση της ΔΕΗ δημιουργώντας σύγχυση και αμφιβολίες.
Μόλις πριν από 2 ημέρες και εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που ξεκινούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στις 11 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του ο κ. Υπουργός επεσήμανε πως «η χώρα οφείλει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της» και ότι «προφανώς υπάρχουν πιέσεις για εμπλοκή των υδροηλεκτρικών στην υπόθεση».

Την ίδια ώρα ο κ. Σταθάκης καλεί τη ΔΕΗ «να συμβιβαστεί με το αναπόδραστο» (δηλαδή με το αναπόφευκτο, το μοιραίο) ώστε, όπως είπε, η ίδια να βγει ισχυρή από την όλη διαδικασία και «η χώρα να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της οι οποίες προκύπτουν από τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». (Καλό θα ήταν κ. Υπουργός να παύσει να "πιπιλίζει" την καραμέλα της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος της ΔΕΗ και τη δυνατότητα πρόσβασης τρίτων στους λιγνίτες, συνδέοντάς την με την όλη διαδικασία της πώλησης μονάδων, καθότι και κακό δημιουργεί και εκθέτει τον εαυτό του εφευρίσκοντας τέτοιου είδους δικαιολογίες).
Εύκολα αναγνωρίζει κανείς από τα παραπάνω, την σύγχυση που δημιουργεί ο υπουργός ενώ κάποιοι πιο καχύποπτοι, ίσως και να αναγνωρίζουν μία διάθεση παραπλάνησης ή ακόμα και ότι εμμέσως πλην σαφώς προσπαθεί να «δώσει γραμμή» ώστε να «πέσουν» οι τόνοι των αντιδράσεων που προμηνύονται.
Σε μία χρονική στιγμή που τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθούν την κατάσταση αλλά δημιουργούν αμφιβολίες και ασαφές τοπίο, καλό θα ήταν ο κ. Υπουργός να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί όταν λέει «αναπόδραστο», αλλά και να σταματήσει να εκβιάζει την Διοίκηση της επιχείρησης θέτοντας θέμα «συμμόρφωσης», «υπακοής», «συμβιβασμού».
Τα όσα πρόκειται να εξελιχθούν στον ενεργειακό τομέα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι τόσο σοβαρά και τόσο καθοριστικά που απαιτούν από τον κ. Σταθάκη να παραμένει πιστός στο ρόλο του ως υπουργός και όχι να «παίζει» τον μεσίτη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου