.

Στη Νότιο Κορέα ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε αναζήτηση νέων συνεργασιών και κοινών επενδύσεων στην ενέργεια

Ο κ. Παναγιωτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων κορεατικών επιχειρήσεων, εξετάζοντας την προοπτική συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας
Συνεχίζονται τα επιχειρηματικά ανοίγματα της ΔΕΗ στην Άπω Ανατολή. Μετά τις αλλεπάλληλες συνεργασίες εταιρίες που έχει συνάψει τα δυο τελευταία χρόνια με κινεζικές εταιρίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει χαράξει για την επιχείρηση θα αναζητήσει τις δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας με εταιρίες της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης αναχωρεί την προσεχή Κυριακή 29/10 για τη Σεούλ, όπου αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων κορεατικών επιχειρήσεων με στόχο τη σύναψη συνεργασιών για από κοινού δραστηριοποίηση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τον κ. Παναγιωτάκη, ο οποίος θα παραμείνει στην Κορέα περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ευρύ κύκλο συναντήσεων, θα συνοδεύσει ο γενικός διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Δημήτρης Μετικάνης.
Το ταξίδι του κ. Παναγιωτάκη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η… φλόγα της συνεργασίας

Και μπορεί ο Κορεάτης πρωθυπουργός να ήρθε στην Ελλάδα για την τελετή παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2018 στην Νότιο Κορέα, ωστόσο στη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα, αλλά και στο Ελληνοκορεατικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε, διαμορφώθηκε πολύ θετικό περιβάλλον για την ενίσχυση των ελληνοκορεατικών επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια» να αυξηθούν οι νοτιοκορεατικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικά στους κλάδους των υποδομών, της ενέργειας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας.
Αναφέρθηκε δε στην προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα.
Εξάλλου στο Ελληνοκορεατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ εκπροσωπήθηκαν κολοσσοί όπως η Hyundai και η Samsung.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Παναγιωτάκη στην Κορέα εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική ανοίγματος της ΔΕΗ σε νέες αγορές.
Μια στρατηγική που οδήγησε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Archirodon Group NV, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας στην κατασκευή ενεργειακών έργων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και όπου αλλού κριθεί ενδιαφέρον.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου