.

Μ. Παναγιωτάκης: "Πουλάμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά θα βρούμε τον τρόπο να γίνει η ΔΕΗ ισχυρότερη"

Η προσαρμογή στον ρεαλισμό από μια αριστερή κυβέρνηση

Στη σκιά της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα των μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης, της Μελίτης 1 και της άδειας για τη Μελίτη 2 στη Φλώρινα μαζί με τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (14/11) η εκδήλωση των μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΗ με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη ο οποίος ανέφερε: «Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, μονάδες της ΔΕΗ.
Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση, όμως προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες».
Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Οκτωβριανή Επανάσταση και εξηλεκτρισμός» και κεντρικός ομιλητής της ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός, ο οποίος τόνισε ότι «ο εξηλεκτρισμός σημαίνει φως, η επανάσταση σημαίνει φως και η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μια τεράστια ηλεκτρική γεννήτρια που έστειλε ρεύμα σε όλο τον κόσμο».
Μάλιστα ο κ. Καρτερός υπογράμμισε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση βρίσκεται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, στο κομμουνιστικό του κομμάτι, στο κομμάτι που έχει αναφορά στα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, αλλά και στα εγχώρια κινήματα, όπως το «Δεν Πληρώνω».
«Τα λάθη και εγκλήματα που έγιναν», είπε ο κ. Καρτερός, «δεν αναιρούν το ηθικό, πολιτικό φορτίο της επανάστασης, που έβαλε τη σφραγίδα της στον κόσμο υψώνοντας την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ.
Τα δύο τρίτα της κυβέρνησης μπήκαν στην πολιτική ως μέλη της ΚΝΕ ή τού ΚΚΕ», τόνισε και πρόσθεσε φθάνοντας στο σήμερα: «Η γεννήτρια της Οκτωβριανής Επανάστασης, με καθαρή ενέργεια και όχι με λιγνίτη είναι παρούσα».

«Εργαλείο» αντίστασης


Λιγότερο ποιητικός και περισσότερο πραγματιστής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η ΔΕΗ θα είναι μικρότερη, αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον.
Έχουμε μάθει να χάνουμε και παρά τις ήττες που ήταν πολλές και θα ακολουθήσουν και άλλες, είμαστε όρθιοι».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος, Α. Πετρόπουλος, Ν. Φίλης, Χ. Καφαντάρη, Γ. Μπαλάφας.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεν παρέστη στην εκδήλωση, καθώς βρισκόταν στην Θράκη όπου συμμετείχε στο αναπτυξιακό συνέδριο για την περιοχή.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου