.

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ο αγώνας ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ με μοναδικό σύνθημα: ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η διάλυση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των μονάδων της δεν αποτελεί ζήτημα των τοπικών κοινωνιών αλλά μείζον Εθνικό θέμα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής, δυναμικής, αποτελεσματικής και συνεπώς ικανής να επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αποτέλεσε τον βασικό προσανατολισμό της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο να αντικρουστεί το σενάριο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο αντίστοιχης διαδικασίας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Μεγαλόπολη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Μεγαλόπολης και Εορδαίας και στο πλαίσιό της αποφασίστηκε η σύσταση Κοινού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου,  οι Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τα Σωματεία μέλη της.
Στο κομμάτι του προγραμματισμού-σχεδιασμού, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε:
ü    Να αποσταλεί επιστολή, με αποδέκτες το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου θα αποτυπώνεται και θα τεκμηριώνεται η κάθετη αντίθεση στο εγχείρημα πώλησης του στρατηγικού στόλου της ΔΕΗ.
ü    Η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πόλη της Φλώρινας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου (ημέρα προστάτιδας των λιγνιτωρύχων) και αντίστοιχο συλλαλητήριο στην πόλη της Μεγαλόπολης, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.
ü    Να λάβουν χώρα δυναμικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, τον χαρακτήρα και τον χρόνο των οποίων θα σχεδιάζει και θα δρομολογεί η ΓΕΝΟΠ μαζί με τα σωματεία μέλη της.
Από την ίδρυσή της η ΔΕΗ το 1950, συνδέθηκε άρρηκτα με τα λιγνιτικά κέντρα και με το ηλεκτρικό ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό.  Διαχρονικά, με αγώνες και διαρκή προσπάθεια, η σχέση μεταξύ: επιχείρησης- ενεργειακών κέντρων-λιγνίτη- ηλεκτρικού ρεύματος, κρατήθηκε σε μία ισορροπία με ευεργετικά αποτελέσματα σε Εθνικό επίπεδο.
Σήμερα, 67 χρόνια μετά, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση να επιδειχθεί καμία ανοχή και καμία κατανόηση σε οποιονδήποτε, που για οποιονδήποτε λόγο, θελήσει να κλονίσει τη σχέση που έχει δημιουργηθεί και πόσο μάλλον να της αλλάξει τελείως χαρακτηριστικά.
Ο  αγώνας είναι δύσκολος και μακρύς αλλά είναι ΚΟΙΝΟΣ και η δυναμική που του προσδίδει αυτή η συλλογικότητα είναι το δυνατό μας χαρτί για να αποτραπεί η πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου