.

Λ. Μαλούτας: "Η δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ από τη ΔΕΗ ΑΕ"

Έπειτα από τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ από τη ΔΕΗ ΑΕ είναι απαραίτητο να επισημάνουμε :
1. Την ακατανόητη, επιλεκτική, και εν τέλει καταδικαστέα στάση της ΔΕΗ ΑΕ απέναντι στη ΔΕΥΑΚ, τον πελάτη που από τον Μάρτη του 1999 δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στην επιχείρηση. Για το λόγο αυτό άλλωστε την αντιμετωπίζει σαν καλοπληρωτή προσφέροντάς της την έκπτωση του 15%.

2. Την ενδεδειγμένη στάση των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Έπραξαν ως όφειλαν, τόσο με την μη πληρωμή των ετών 1989/1999 προκειμένου να εξαναγκαστεί η ΔΕΗ ΑΕ σε συζήτηση-συμφωνία για το αυταπόδεικτο γεγονός της καταστροφής της υδροφορίας του Σαριγκιόλ όσο και με την δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης ύψους 15 εκ. ευρώ περίπου από την ΔΕΗ ΑΕ από το 2010 ως κόστος αλλαγής του εξωτερικού υδραγωγείου της Κοζάνης.
3. Την αναποτελεσματική και κατώτερη των περιστάσεων αντίδραση της δημοτικής αρχής. Ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ΑΕ τα τελευταία χρόνια και είχε γίνει αποδέκτης οχλήσεων κατά την τελευταία διετία για την πληρωμή της οφειλής, και ενώ το απόγραφο είχε εκδοθεί από τον Ιούλιο και επιδόθηκε στις 20/10/2017, δεν κατάφερε να αποτρέψει την δέσμευση των λογαριασμών επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στο κύρος της ΔΕΥΑΚ.

Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα προκειμένου η ΔΕΥΑΚ να συνεχίσει να λειτουργεί ανεμπόδιστα. Έχει υποχρέωση να διεκδικήσει τόσο στο δικαστικό όσο και στο πολιτικό πεδίο τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ. Οφείλει να αξιοποιήσει τις εκκρεμείς διεκδικήσεις και την τρέχουσα συγκυρία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε να δοθεί βιώσιμη λύση σε βάθος χρόνου.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου