.

Τάσεις φυγής στελεχών της ΔΕΗ από τις μονάδες που θα πουληθούν

Αναταραχή στις τάξεις των εργαζομένων προκάλεσε προ ημερών η απόφαση για μετακίνηση του διευθυντή του μεγαλύτερου λιγνιτικού πεδίου της χώρας, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να τοποθετηθεί διευθυντής πωλήσεων της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε, συνδέει το γεγονός με τις επικείμενες πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η μετακίνηση γίνεται σε "μια περίοδο που εν πολλοίς κρίνεται το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών και κατ᾽ επέκταση των λιγνιτωρυχείων.
Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ έκανε λόγο για "κλίμα που διαμορφώνεται μεταξύ των εκατοντάδων εργαζομένων του ορυχείου, όταν αντιλαμβάνονται ότι ο "καπετάνιος” εγκαταλείπει πρώτος το καράβι”. Ο συγκεκριμένος διευθυντής να σημειωθεί ότι ήταν επικεφαλής στο Νότιο Πεδίο και είχε αναλάβει τη θέση λίγο μετά την τοποθέτηση της διοίκησης Παναγιωτάκη.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ πάντως πιθανολογείται ότι εκδόθηκε προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενες άλλες μετακινήσεις στελεχών, που θα θελήσουν να φύγουν από πάγια της ΔΕΗ, που είναι υποψήφια να μπουν στην λίστα των επικείμενων πωλήσεων.

Αυτή η λίστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέσα στο Νοέμβριο, με μικρή καθυστέρηση αφού η αρχική συμφωνία με τους δανειστές προέβλεπε το market test να ξεκινήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ο κ. Σταθάκης δημοσίως τόνισε χθες ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το θέμα των λιγνιτών και όπως έχει αναφέρει το capital.gr στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει υπάρχει διαφωνία στο σκέλος της ελληνικής πρότασης για πώληση του εργοστασίου του Αμύνταιου. Αντίθετα για τη μονάδα της Μελίτης Φλώρινας φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν.

Κάποιες πληροφορίες, πάντως, θέλουν την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το εάν οι δανειστές θα δεχθούν την πώληση ή όχι του Αμύνταιου, να εξετάζεται να υπάρξει ειδική μέριμνα και συμφωνία ώστε το συγκεκριμένο εργοστάσιο που οδηγείται σε κλείσιμο για περιβαλλοντικούς λόγους, να συνεχίσει να λειτουργεί.

Στην αγορά εντείνεται η φημολογία ότι υπάρχει πρόταση για το το εν λόγω εργοστάσιο από κινεζική εταιρεία, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Εάν λοιπόν δεν περιληφθεί στο προς πώληση πακέτο, τότε ανοίγει ο δρόμος ώστε η αναβάθμιση να γίνει από τη ΔΕΗ, πιθανόν σε συνεργασία με κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο εταίρο.

Πηγη: capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου