.

Ζαμανίδης: Πρέπει να αντιδράσουμε μετά το market test- Ισορροπούμε μεταξύ λιγνίτη και νέας εποχής

Στην έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας για την ενέργεια ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Δικτύου των Ενεργειακών Πόλεων και Δήμαρχος Εορδαίας κ. Σάββας Ζαμανίδης ύστερα από τις εξελίξεις στο μάρκετ τεστ των λιγνιτικών μονάδων όπου «η άποψη ότι δεν θα προχωρήσει η αποεπένδυση δεν ισχύει» και θα πρέπει να υπάρξει η αντίδραση που θα συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές όπως είχε συμφωνηθεί.

Ο κ. Ζαμανίδης υπογράμμισε ότι η περιοχή προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της χρήσης του λιγνίτη που θα αποτελεί και τα επόμενα χρόνια εθνικό καύσιμο και της μετάβασης στη νέα εποχή όπου χρειάζεται αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο.

Επεσήμανε ότι αποτελεί δυσφήμιση ο χαρακτηρισμός «Καρκινούπολη» που αποδόθηκε στην Πτολεμαίδα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όλους όσοι με τα λεγόμενα τους δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Όσον αφορά τον Δήμο Εορδαίας ο κ. Ζαμανίδης σημείωσε ότι το 2018 θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εξέλιξη των μεγάλων έργων αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από δράσεις και έργα που έχουν δρομολογηθεί.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου