.

Ένωση: Στο κενό οι διαπραγματεύεσεις για τη νέα ΕΣΣΕ

Δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα για άλλη μια φορά η συνάντηση μεταξύ της διαπραγματευτικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και της Διοίκησης της επιχείρησης για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/1/2018.

Επικαλούμενη η Διοίκηση, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση με την εχθρική Πολιτική της Ε.Ε κατά του λιγνίτη, παρουσίασε σχέδιο προτάσεων που περιλαμβάνει κατάργηση θεσμικών κεκτημένων και περικοπές για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ.
Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η επιχείρηση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, όμως δεν δικαιολογείτε η διοίκηση να έχει τέτοιες αρνητικές θέσεις και να καθυστερεί σκοπίμως την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ, θεωρώντας έτσι ότι, μπορεί να έχει όμηρο την Ομοσπονδία, τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και τους εργαζόμενους.
Ως εργαζόμενοι χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη, απολέσαμε με τις πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις, αλλά και οι διοικήσεις της ΔΕΗ, πάνω από 5,5 δις. Ευρώ από τους μισθούς μας, για το καλό της επιχείρησης χωρίς να γνωρίζουμε που πήγαν.
Συνάδελφοι,
Δυστυχώς ως Σωματείο δικαιωνόμαστε με την επιστολή που στείλαμε στην ΓΕΝΟΠ στις 18/1/2018 όπου τονίζαμε την άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για υπογραφή της ΕΣΣΕ χωρίς να υποκύψει στις πιέσεις της διοίκησης που παίρνει αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο.
Ως Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» λέμε ναι σε μια νέα ΕΣΣΕ τριετής διάρκειας με θετικό πρόσημο για τους Εργαζόμενους και ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου