.

Παρεμβάσεις Παναγιωτάκη στις Βρυξέλλες για… μέτρο στις διαδικασίες απανθρακοποίησης

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, συμμετέχοντας στη σύνοδο της Eurelectric, η οποία ως γνωστόν έχει ως μέλη τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρισμού της Ευρώπης. Αντικείμενο της συνάντησης το μέλλον του ηλεκτρισμού στην ΕΕ, με βάση τις νέες προβλέψεις, οδηγίες, και νόρμες για το κλίμα. Πέραν της παρέμβασής του κατά τη διαδικασία, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Eurelectric Ιταλό Francesco Starace, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ομίλου της ENEL.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο βασικός άξονας των παρεμβάσεων Παναγιωτάκη ήταν ότι η διαδικασίες της απανθρακοποίησης τις οποίες προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν υπόψη και τις τοπικές κοινωνίες που θα πληγούν, αλλά και το επενδυμένο κεφάλαιο στις λιγνιτικές υποδομές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις συζητήσεις φάνηκε να βρίσκει απήχηση η επισήμανση ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η οποία δεν έχει «ούτε τα πυρηνικά της Γαλλίας, ούτε να νερά των Βόρειων χωρών, ούτε την πρόσβαση στο Ρωσικό αέριο όπως η Γερμανία», δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τις ίδιες απαιτήσεις όσον αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στις διαδικασίες της απανθρακοποίησης.

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Παναγιωτάκης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, αρμόδιο για θέματα Ενεργειακής 'Ένωσης, θέτοντας θέματα που σχετίζονται με το διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και την παράταση ωρών λειτουργίας της μονάδας του Ανμύνταιου.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου