.

Ένωση: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Oι εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ με την εξέγερση και την ηρωική τους θυσία, άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της ιστορίας για να σηματοδοτήσουν με τους Αγώνες τους τις εξελίξεις:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΝΔ για τη ΔΕΗ: Προτιμούσαμε να πωληθεί η ΜΙΚΡΗ (καλή) ΔΕΗ!"

Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 75/2018) και κλιμάκιο από βουλευτές της ΝΔ, έσπευσε να επισκεφτεί την περιοχή, θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη περίοδος για κομματικά οφέλη.

Παρακολουθήσαμε με απορία αλλά και αγανάκτηση:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Η εργατική Πρωτομαγιά θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα του κεφαλαίου και των εργοδοτών

Από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886, στις αιματοβαμμένες πρωτομαγιές, στη Θεσσαλονίκη το 1936, την εκτέλεση των διακοσίων στην Καισαριανή από τους Ναζί την πρωτομαγιά του 1944 και πολλές άλλες απεργίες με χιλιάδες νεκρούς εργάτες πολύ αίμα εργατών κύλησε στα αυλάκια της ιστορικής συνείδησης που αφήνει και θα παραμείνει ανοικτό το ρήγμα της ταξικής πάλης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Εργατική Πρωτομαγιά Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ανασύνταξης δυνάμεων και έντασης της αντίστασης

Οι αγώνες των εργαζόμενων, οι αγώνες του συνδικάτου, είναι αγώνες χωρίς παύση, χωρίς ανάσα ξεκούρασης, χωρίς συμβιβασμούς. Είναι αγώνες χωρίς τέλος και η πρώτη του Μάη είναι ημέρα ορόσημο για κάθε μορφής αγώνα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Κατάχρηση εξουσίας!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η ‘’ΕΝΩΣΗ’’, καταδικάζει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε συνάδελφο Νίκο Φωτόπουλο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Aνεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: "Έχουμε εντολή. Αν δεν γίνεις καλό παιδί να μην ανοίξουμε την πόρτα"

Δεν μπορείς, να μην χαρακτηρίσεις ως απαράδεκτη την στάση της διοίκησης της ΔΕΗ, προς το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε, συνάδελφο Νίκο Φωτόπουλο, εκπρόσωπο των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, να μην του επιτρέπουν να εισέλθει στο γραφείο του, που οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους τον στείλανε εκεί για να τους εκπροσωπεί, να παραλάβει φάκελο για να παραβρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης σε απολυόμενη συναδέλφισσα σε δικαστήριο που θα γινότανε στην Κομοτηνή, με την δικαιολογία ότι συμμετέχει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Καταδικάζουμε κάθε πράξη, κάθε κίνηση, κάθε συμπεριφορά αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική

Σε μία περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει με άνισους όρους και ως φαίνεται ΜΟΝΟ του έναν αγώνα προκειμένου να σώσει την επιχείρηση, δυστυχώς, φαινόμενα που διαδραματίζονται και περιστατικά που συμβαίνουν θέτουν σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατικής και δεοντολογικής λειτουργίας από υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση "Κλεισθένης 1" προβλέπει τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στην ενέργεια

Με το νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα με το όνομα Κλεισθένης 1 προβλέπεται στο άρθρο 179 "Επέκταση της δυνατότητας συμμετοχής ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού σε νομικά πρόσωπα αναπτυξιακού χαρακτήρα" η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης σε Εταιρείες στον χώρο της Ενέργειας. Αναλυτικότερα παρατίθεται το σύνολο του άρθρου:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο νόμος ψηφίστηκε, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα της λιγνιτικής αποεπένδυσης – Το «αγκάθι» του τιμήματος και τα έξι προαπαιτούμενα

Το κατά πόσον θα υπάρξει επιτυχία στο διαγωνισμό για την πώληση των τριών μονάδων και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που περιλήφθηκαν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χωρίς απώλειες χθες, είναι πλέον το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ίδια η ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων — Η κυβέρνηση κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο – Θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία

Μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, που ξεπουλά λιγνιτικές μονάδες και διαλύει τη ΔΕΗ, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αποφάσισε κατ΄εξουσιοδότηση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 29ης Μαρτίου 2018 να αναστείλει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 10 μ.μ. (22:00) σήμερα το βράδυ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική εποχή

Όπως είπε ο Σ. Φάμελλος, η κυβέρνηση εξετάζει και την εθνική συνεισφορά, από τα έσοδα των δικαιωμάτων από τον εκπλειστηριασμό του CO2, και το υπουργείο σχεδιάζει τη λειτουργία Ελληνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τις μεταλιγντικές περιοχές

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παναγιωτάκης: Η περιφερειακή στρατηγική της ΔΕΗ ξεκινά από την EDS

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev, είχε σήμερα (25/4/2018) στα Σκόπια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Ούτε ο αγώνας τελείωσε, ούτε η μάχη - O κύβος ΔΕΝ ερρίφθη - Θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι το τέλος

Το σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» μπορεί πλέον να αποτελεί Νόμο του Ελληνικού κράτους, αυτό όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν σημαίνει ότι ο αγώνας για την ακύρωση των δρομολογούμενων, σταματά.
Το αντίθετο μάλιστα. Ο αγώνας δυναμώνει και δεν παρεκκλίνει ούτε σπιθαμή από τον τελικό στόχο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νόμος του κράτους τα «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»

Δεκτό έγινε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε επί της αρχής, «ναι» ψήφισαν 151 από τους 275 βουλευτές που ήταν παρόντες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμαρχος Κοζάνης: Αναγκαία η αποδοχή του αιτήματος μας για την πρόσβαση των περιοχών μας στα έσοδα των CO2. Η πρόκληση της μετάβασης της περιοχής δεν αντιμετωπίζεται με την αύξηση του λιγνιτικού τέλους αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο και ξεκάθαρους πόρους

Αν και είναι καταρχήν θετικό το ότι ο Υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης αυξάνει στο τελικό σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ το ειδικό τέλος για την περιοχή από 1,2 ευρώ ανα μεγαβατώρα παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη σε 1,4 ευρώ, μολαταύτα, αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει, δεδομένου ότι είναι σαφές και αναγνωρισμένο πλέον από όλους ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετάβασης για τη Δυτ. Μακεδονία είναι τεράστια και απαιτεί σχέδιο, αλλά και επιπλέον πόρους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γιώργος Δακής: Να αποτρέψουμε την καταστροφή

Η Δυτική Μακεδονία καταδικάζεται για μία ακόμη φορά στη μιζέρια και τη δυστυχία, με το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη.
Ως ενεργειακή καρδιά της χώρας μας έδωσε πολλά και έλαβε ελάχιστα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πάρης Κουκουλόπουλος: Διαφορές Μικρής ΔΕΗ και Αποεπένδυσης

Παρατίθεται συγκριτικός πίνακας με τις διαφορές ανάμεσα στο νόμο για τη Μικρή ΔΕΗ που είχε ψηφιστεί το 2014 και καταργήθηκε το 2016 και του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων - Αποεπένδυση της ΔΕΗ. Οι διατυπώσεις σχετικά με τη Μικρή ΔΕΗ είναι αυτούσιες όπως αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ και αυτές της Αποεπένδυσης όπως είχαν σήμερα το απόγευμα κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή ψηφίζεται την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θέμης Μουμουλίδης: « Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έρθει μαζί με την αναπτυξιακή πρόταση που δεκαετίες απουσιάζει από τις περιοχές μας»

Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη κατά την 3η Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή , για το Σχέδιο Νόμου «Διορθωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπαρκτό το πρόβλημα με τις άδειες των λιγνιτών που πωλούνται - Αγώνας δρόμου από ΔΕΗ και ΡΑΕ

Υπαρκτό και σοβαρό είναι το θέμα που έχει ανακύψει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση των υπό πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Αυτό προκύπτει από την ανοιχτή παραδοχή χθες στη βουλή του επικεφαλής της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκη, ο οποίος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα βουλευτών αλλά και στα όσα είχε προηγουμένως αναφέρει ο εκπρόσωπος της WWF, είπε παραδέχθηκε ότι έχει ξεκινήσει από πλευράς ΔΕΗ η διαδικασία εκπόνησης νέων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αλλαγές για εργασιακά, τηλεθέρμανση, λιγνιτικό τέλος προανήγγειλε στο νομοσχέδιο ο Σταθάκης

Τη λογική με την οποία η κυβέρνηση προωθεί την αποεπένδυση λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ εξήγησε ο ο Γ. Σταθάκης, κλείνοντας πριν από λίγο τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τοποθέτηση Πρόεδρου ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ

Η τοποθέτηση μου του Προέδρου του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Μαυροματίδη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής [23.04.18] για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη & το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» όπου ακούστηκαν οι απόψεις των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας [περιλαμβάνεται video και έγγραφη τοποθέτηση]:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων της Δυτικης Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ

Το παρακάτω video είναι από τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη & το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» όπου ακούστηκαν οι απόψεις των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Πάγια θέση μας ήταν και συνεχίζει να είναι, ότι η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να αξιοποιηθούν από μια δημόσια ΔΕΗ προς όφελος της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας»

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη & το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η παρέμβαση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην επιτροπή της βουλής για τη ΔΕΗ

"Στεκόμαστε απέναντι σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν θα φέρει θετικές εξελίξεις στη περιοχή, ζητάμε την απόσυρση του και την έναρξη διαλόγου για να συζητήσουμε πως η περιοχή μας θα ακολουθήσει ένα βιώσιμο σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα"
Η παρέμβαση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το σχεδίο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους συνδικαλιστές

Κι ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Απριλίου ξεκινούν οι 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ και την ερχόμενη Τετάρτη 25 του μηνός ψηφίζονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου, τόσο οι συνδικαλιστές όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης σημειώνουν την ασάφεια του επίμαχου άρθρου 4 για το εργασιακό καθεστώς των 1.480 ατόμων στους δύο σταθμούς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Να γιατί η "Μικρή ΔΕΗ" ήταν καλύτερη από τη λύση ΣΥΡΙΖΑ

Αντί να βάλει στα ταμεία της 2 δισ ευρώ, όσα υπολογιζόταν ότι θα εισέπραττε από το σχέδιο πώλησης της "Μικρής ΔΕΗ" του 2014, τώρα θα χάσει άλλα τόσα ως τα τέλη του 2019, δίχως να πάρει ούτε σεντ ως αντάλλαγμα.
Αυτή είναι η περίφημη ισοδύναμη λύση που περηφανεύεται χρόνια τώρα ότι πέτυχε η κυβέρνηση για το καλό της ΔΕΗ, επιδεινώνοντας στην ουσία το ούτως ή άλλως σοβαρό ταμειακό της πρόβλημα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη στο συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης Αρκαδίας κατά του Σχεδίου Νόμου για την «αποεπένδυση» της ΔΕΗ

Karipidis Theodorosκ. Περιφερειάρχη, κ. Δήμαρχε, εκπρόσωποι Φορέων, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης,
αγαπητοί φίλοι,

χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση, δείγμα σθεναρής αντίστασης ενάντια στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «απελευθέρωση» της ηλεκτροπαραγωγής με την «αποεπένδυση» της ΔΕΗ που :

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ:ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από τους δανειστές με αρκετές όμως αλλαγές από αυτά που πρόθυμα οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, είχαν αποδεχθεί και προσυπογράψει.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Σχέδιο Νόμου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ, ο Τοπικός Πόρος και η Δίκαιη Μετάβαση της περιοχής

Με το σχέδιο νόμου για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλάζει δραματικά ο τρόπος υπολογισμού του τέλους προς τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Το ειδικό τέλος θα υπολογίζεται στα 1,20 Ευρώ ανά μεγαβατώρα (€/MWh) παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συντονιστική Επιτροπή Μεγαλόπολης: Η πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ είναι εθνικό έγκλημα

Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο, καταστροφικό, διαλυτικό για τη ΔΕΗ, τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους και προκλητικά ευνοϊκό για τους κρατικοδίαιτους «αεριτζήδες» στο χώρο της ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εξηλεκτρισμός αγροτικών περιοχών με τη χρήση μπαταριών λιθίου, η νέα τάση στη διεθνή αγορά ενέργειας

Νέες επενδύσεις από εταιρείες όπως οι Shell, Engie, Mitsui, Total και Caterpillar θα ενισχύσουν την αγορά αποθήκευσης ενέργειας στον τομέα του εξηλεκτρισμού αγροτικών περιοχών έως και 50 MWh ετησίως. Λόγω του χαμηλότερου κόστους των μπαταριών Li-on και των επενδύσεων των μεγάλων παικτών, τα μικροδίκτυα για την ηλεκτροδότηση της υπαίθρου αυξάνονται. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η αγορά είναι δυνατό να φτάσει και τη 1 GWh ετησίως.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατικό Κέντρο Εορδαίας: Στήριξη στην απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με απόφασή του, το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας,στηρίζει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ενάντια στο «Εθνικό Έγκλημα» ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα "Εξελίξεις στη ΔΕΗ"

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22η Aπριλίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενωτικής Πρωτοβουλία Σπάρτακου ΔΕΗ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Κατά την συγκρότηση σε σώμα του Σ.Ω.Π Σπάρτακου ΑΗΣ Καρδιάς, όντας υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας-αναλογικότητας στην εκπροσώπηση των ψηφοδελτίων στην διοίκηση, προτείναμε:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

Είναι απορίας άξιον, την στιγμή που μεθοδεύετε το Ξε-πούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού της ΔΕΗ κάποιοι να σιωπούν.
Όλοι αυτοί, που μέχρις εχθές μιλούσαν για την ανάγκη ενός μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, να μην παίρνουν θέση και με εσκεμμένη την απουσία τους, να Ξεπούλιουνται οι λιγνίτες και η ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κοινή δήλωση εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου στην Αθήνα, κάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

Το Συντονιστικό Όργανο για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, κάλεσε σε συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Η σύγκληση του Συντονιστικού με θέμα: «Ενημέρωση – Προγραμματισμός δράσεων», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00, στα γραφεία της ΓΕΝ.Ο.Π. / ΔΕΗ–ΚΗΕ, Στουρνάρη 73-75, στην Αθήνα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνεδρίαση της Ομάδας Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά, συνεδρίασε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η Ομάδα Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη διαμόρφωση προτάσεων στρατηγικής στο ζήτημα της ανάπτυξης του οικισμού και ενημέρωση για τα θέματα των εργασιών της Επιτροπής Διανομής Οικοπέδων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο Δήμων για μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση

Συνάντηση εργασίας είχαν την Τρίτη το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova και τη Δήμαρχο της πόλης Prievidza της Σλοβακίας Katarina Machackova.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι προβλέπεται για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης με το νέο νομoσχέδιο για την "αποεπένδυση" της ΔΕΗ

Τι προβλέπεται για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης με το νέο νομoσχέδιο που ήρθε στη δημοσιότητα «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Όλο το σχέδιο νόμου για την "αποεπένδυση" της ΔΕΗ - Άγνωστος ο αριθμός των εργαζομενων που θα απορροφηθούν

Τα συγκεκριμένα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν στη fast-track διαδικασία που έχει αποφασιστεί για την "αποεπένδυση" του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ αποτυπώνονται στις 17 σελίδες και τα 9 άρθρα του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» που έχει επεξεργαστεί το ΥΠΕΝ και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Π. Αργυριάδης: "Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!"

Από ώρα σε ώρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της Δ.Ε.Η. στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη. Έτσι, δυστυχώς, η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στην Επιχείρηση που από το 1950 λειτουργεί "χάριν του δημοσίου συμφέροντος" και έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση ξεπουλά τους κόπους και τους μόχθους όλων αυτών που αγωνίστηκαν και δούλεψαν, για να φτάσει αυτό το αγαθό σε κάθε άκρη της πατρίδας μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αίτημα για έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο από τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ

Προς: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Φώτη Κεχαγιά

Κοιν/ση:
1. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη

2. Περιφερειακούς Συμβούλους Δυτικής Μακεδονίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σεμινάριο "Σύννομη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων" από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας [Κοζάνη, Κοβεντάρειο, Τρίτη 17.04.2018, 9:30πμ]

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο υπαλλήλων ΟΤΑ, με θέμα: «ΣΥΝΝΟΜΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» και εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Παζαρλόγλου, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρες 09.00-14.30 στο Κοβεντάρειο, οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη.
Στην εισήγηση-παρουσίαση θα αναλυθούν διεξοδικά οι διατάξεις του Ν. 4412/2016, υπό την ερμηνεία της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ το οποίο θα ρυθμίζει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που άπτονται της πώλησης του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ καθώς και του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που θα παραμείνει στις μονάδες και τα ορυχεία τα οποία θα παραχωρηθούν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ελπίδα: "Σας θεωρεί δεδομένους ο Υπουργός για το ξεπούλημα της ΔΕΗ κ. Καρυπίδη;"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Reborn – Interreg Europe: 3ο Διεθνές Θεματικό Εργαστήριο «Ανάπτυξη ικανοτήτων για τους επιχειρηματίες» και συνάντηση εργασίας με το ΕΒΕ Κοζάνης


Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο REBORN του Interreg Europe 2014-2020 «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας προασπίζοντας τις ΜμΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Απόβαση» του EuroAsia Interconnector στην Κρήτη – Τεχνικά συνεργεία ξεκίνησαν τον σχεδιασμό για την διασύνδεση με την Αττική

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κατ’ αρχήν με την Πελοπόννησο, αλλά και στη συνέχεια με την Αττική και με την Κύπρο, στο πλαίσιο του EuroΑsia Interconnector.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παναγιωτάκης: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξαγορά της σκοπιανής EDS από τη ΔΕΗ

Ένα μόλις βήμα πριν από την τελική οριστικοποίηση της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS που δραστηριοποιείται στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας βρίσκεται πλέον η ΔΕΗ, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες οικονομικές και νομικές ενέργειες και την Παρασκευή συνεδριάζει το Διοικητικό της Συμβούλιο όπου αναμένεται ότι θα εγκρίνει και επίσημα την συμφωνία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Και τέταρτος μνηστήρας για το Αμύνταιο - Σύμπραξη υπό την INTRAKAT ενδιαφέρεται για αξιοποίηση της μονάδας και ευρύτερες επενδύσεις

Ένα ακόμα ισχυρό εγχώριο επιχειρηματικό σχήμα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει από κοινού με τη ΔΕΗ στην αξιοποίηση της λιγνιτικής μονάδας του Αμύνταιου, μετά το ενδιαφέρον που έχουν καταθέσει η Μυτιληναίος, η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ο Όμιλος Κοπελούζου σε συνεργασία με την Κινεζική Shenhua.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...