.

Έκδοση Πρόσκλησης για την ένταξη δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την πρόσκληση προϋπολογισμού 680.000 € που αφορά τις δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος των δράσεων είναι η παροχή Συμβουλευτικής Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε 300 ανέργους, σε ειδικότητες που σχετίζονται με τους τομείς εξειδίκευσης της RIS3 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την προώθησή τους στην απασχόληση. Οι δράσεις αποτελούν την προπαρασκευαστική δράση προετοιμασίας των ανέργων που θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες και στη συνέχεια να προωθηθούν στην απασχόληση (αυταπασχόληση ή σε νέες θέσεις εργασίας) σε ειδικότητες στους τομείς της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα η πρόσκληση έχει κωδικό 59 με τίτλο «Δράσεις ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης με έμφαση στους τομείς της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας/Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Δικαιούχοι της πράξης είναι οι αρμόδιοι φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, τα ΝΠΙΔ, οι Συλλογικοί Φορείς, οι Κοινωνικοί Εταίροι, οι λοιποί αρμόδιοι φορείς και οι συμπράξεις των παραπάνω φορέων. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 680.000 € και η υποβολή προτάσεων λήγει στις 24 Ιουλίου 2018.
Οι δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 8 «Προώθηση της διατηρήσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού (ΕΚΤ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Πληροφορίες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων δίνονται στις ιστοσελίδες: http://www.pepdym.gr και http://www.espa.gr.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου