.

ΓΕΝΟΠ: Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της διοίκησης

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της αποχώρησαν ,για δεύτερη συνεχόμενη φορά σήμερα, από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, αντικείμενο της οποίας ήταν η διαβούλευση επί των διατάξεων του νόμου 4533/18 που αφορά στους εργαζόμενους των υπό απόσχιση λιγνιτικών κλάδων της ΔΕΗ ΑΕ.


Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας αν και κατά την πρώτη άτυπη συνάντηση (που έγινε την περασμένη Τρίτη) είχε δεσμευθεί, μετά από αίτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να παράσχει τα αναγκαία στοιχεία, προκειμένου ο διάλογος να μην είναι προσχηματικός αλλά ουσιαστικός και παραγωγικός, σήμερα εμφάνισε μόνον το οργανόγραμμα της μονάδας Μεγαλόπολη 5, η οποία όμως δεν περιλαμβάνεται σ΄αυτές που θα αποσχιστούν, για τις οποίες γίνεται εξάλλου η διαβούλευση!

Η τακτική της διοίκησης απέχει πολύ από τη νοοτροπία μιας εταιρίας με το παρελθόν, το κύρος και τη θέση της εταιρίας στην Εθνική Οικονομία και δυστυχώς ναρκοθετεί το κλίμα που πρέπει να υπάρχει όταν συζητούνται τόσο σημαντικά ζητήματα.

Δυστυχώς, η πρακτική της διοίκησης έρχεται ως συνέχεια της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθεί και στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι οποίες σημειωτέον ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017 και σήμερα, έξι μήνες μετά, βρίσκονται «στον αέρα» με ευθύνη της ίδιας της διοίκησης!

Η εξέλιξη αυτή εκτός των άλλων ακυρώνει ουσιαστικά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «διασφαλίζονται» οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων.

Τέλος, στη διοίκηση της ΔΕΗ που βιάζεται να παραχωρήσει τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων μονάδων στους «ψευτοεπενδυτές», το ξεκάθαρο μήνυμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Σωματείων – Μελών της είναι πως ο νόμος 4533/18 θα μείνει στα χαρτιά !

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου