.

Κρίσιμος ο μηχανισμός διασφάλισης επάρκειας ισχύος για τις λιγνιτικές

Μηχανισμός διασφάλισης επάρκειας ισχύος, δηλαδή ΑΔΙ αναμένεται να υπάρξει ή σε κάθε περίπτωση διεκδικείται για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι υπό πώληση σύμφωνα με τα όσα είπε μετά τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που έλαβε χώρα χθες (26/6), ο πρόεδρός της Εμ. Παναγιωτάκης.


Μια τέτοια εξέλιξη είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποτίμηση και τη λειτουργικότητα των μονάδων, καθώς ο διαγωνισμός εισέρχεται στην κρίσιμη φάση του.

Παράλληλα, εντός των επομένων ημερών ανοίγει το data room προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι επενδυτές για τα οικονομικά στοιχεία των υπό πώληση λιγντικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο μέχρι τώρα έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων, των ενδιαφερομένων για τις λιγνιτικές μονάδες δείχνει ότι και οι έξι (CONSORTIUM, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, EPH, INDOVERSE, Mυτιληναίος) περνούν στην επόμενη φάση, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο data room και θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές τον Σεπτέμβριο, προκειμένου η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα έχει τηρηθεί απολύτως, ενώ σημείωσε ότι από εδώ και πέρα ξεκινά το ουσιαστικότερο μέρος της διαδικασίας ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκφραση της στήριξης της κυβέρνησης και της Κομισιόν στην λιγνιτική παραγωγή η οποία είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η λιγνιτκή παραγωγή ρεύματος θα πρέπει να στηριχθεί μέσω ενός μηχανισμού διασφάλισης επάρκειας ισχύος ο οποίος θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του target model και θα πρέπει να έχει την έγκριση της Κομισιόν.

Πηγη: www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου