.

Η ΔΕΗ απορροφά τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες»

Διπλό στόχο έχει η απορρόφηση της θυγατρικής της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.
Πρώτος στόχος η ενίσχυση και εντατικοποίηση της στρατηγικής στροφής της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές με το σύνολο της υποδομής της επιχείρησης να κινητοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» κ. Μοσχολιάς έχει αναφέρει ότι το επενδυτικό πλάνο θα είναι της τάξης των 4000MW ενώ αναμένονται και επιχειρηματικά deals προς ανακοίνωση.

Παράλληλα η διοίκηση στόχο έχει να δώσει αξία στους μετόχους της με την ενσωμάτωση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οι οποίοι παρά το καλό ξεκίνημα του 2018 βλέπουν την μετοχή τους να έχει κατακρημνιστεί.
Να σημειώσουμε ότι ο εκμηδενισμός του ΠΧΕΦΕΛ και του τέλους λιγνίτη θα έχει ωφέλειες της τάξης των 250 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Η πορεία της ΔΕΗ πέραν του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει λόγω της μεγάλης υποτίμησης της χρηματιστηριακής της αξίας είναι και στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στο πλάνο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ εκτιμώντας ότι η πώληση των λιγνιτικών δεν θα προχωρήσει και παράλληλα δεν θα προσδώσει έσοδα για την ΔΕΗ. Της αποδίδει επιπλέον ευθύνες για την μη λήψη έγκαιρων μέτρων για την αντιστάθμιση της ανόδου των CO2.
Aπό την πλευρά τους κυβερνητικοί κύκλοι αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση της προηγούμενης περιόδου γιατί δεν πίεσε για να λάβει δωρεάν δικαιώματα των CO2, που όπως αναφέρουν εδικαιούτο.
Παράλληλα θέτον το ζήτημα γιατί η στροφή στις ΑΠΕ γίνεται στην παρούσα φάση ενώ στην προηγούμενη περίοδο επελέγη επένδυση – μαμούθ στους λιγνίτες.
Oι τιμές των CO2 υποχώρησαν στις 16/10 στα 18,25 ευρώ/τόνο και θα δοκιμάσουν τεχνικά επίπεδα για περαιτέρω διόρθωση σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς.
H μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 1.2250 ευρώ στις 26/10 με κεφαλαιοποίηση 284 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου