.

Συνολικό review για τα ενεργειακά με τα τεχνικά κλιμάκια που έρχονται στην Αθήνα τη Δευτέρα

Την πρόοδο των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας θα εξετάσουν, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που θα βρεθούν εκ νέου στην Αθήνα τη Δευτέρα στο πλαίσιο των τακτικότερων, πλέον, επισκέψεών τους.


Το ενδιαφέρον των θεσμών, πέραν της αποεπένδυσης της ΔΕΗ και της πορείας των αποκρατικοποιήσεων, επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του target model, όπου φαίνεται ότι υπάρχει καθυστέρηση.

Οι θεσμοί πιέζουν εδώ και καιρό να είναι πλήρως λειτουργικό το Target Model μέσα στο α' τρίμηνο του 2019 και να λειτουργήσουν κανονικά οι αγορές του Χρηματιστηρίου τον Απρίλιο. Οι στόχοι αυτοί δεν θεωρείται εύκολο να επιτευχθούν με βάση το ρυθμό εξέλιξης των πραγμάτων και αναμένεται να συζητηθεί με τους «ελεγκτές» η ρεαλιστικότητα του χρονοδιαγράμματος.

Στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια θα βρεθούν επίσης τα θέματα απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού, αλλά και οι εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς ΑΠΕ και την έναρξη εφαρμογής του μεταβατικού μηχανισμού ευελιξίας (ΑΔΙ ευελιξίας)

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου