.

Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας: Υλοποιούνται σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας - Σύσκεψη στην Περιφέρεια με την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Η ολοκλήρωση και κατασκευή σημαντικών έργων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής σύσκεψης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απ. Αντωνούδη, στελέχη της εταιρείας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατία Οδού όπου θα συνδέσει την περιοχή της Πτολεμαϊδας με την Φλώρινα. Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε από την αρχή προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και πρόκειται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η μία αφορά το νότιο τμήμα από την Πτολεμαϊδα μέχρι το Ξινό Νερό και η δεύτερη το βόρειο τμήμα από το Ξινό Νερό μέχρι τη Φλώρινα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δοθήκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου που αφορά το νότιο τμήμα, ενώ για το βόρειο κομμάτι η αντίστοιχη μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο.
Η ολοκλήρωση του έργου που αφορά την κατασκευή του οδικού δικτύου που θα συνδέσει την Κοζάνη με το Ρύμνιο αποτέλεσε το επόμενο θέμα της συζήτησης. Όπως αναφέρθηκε από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που καθυστερούσαν την υλοποίηση του έργου εδώ και χρόνια. Από το 2016 έχει παραληφθεί η οριστική μελέτη που προβλέπει την κατασκευή του δρόμου με προδιαγραφές καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού, από το ύψος του Κήπου μέχρι το Ρύμνιο, με κόμβο στο ύψος της Καισαρειάς, ο οποίος θα προσαρμοστεί με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην μείωση της επικινδυνότητας του δρόμου, στην ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας στην περιοχή από σε κατοίκους και επισκέπτες και στην μείωση της χιλιομετρικής απόστασης που συνδέει την περιοχή της Κοζάνης με τη Λάρισα.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με το θέμα που είχε συζητηθεί προ ημερών κατά τη διάρκεια του Fur Shopping Festival στην Καστοριά μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων του κλάδου της Γούνας, πολιτικών παραγόντων και του Προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και αφορά την κατασκευή κόμβου για άμεση πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας της Καστοριάς μέσω της Εγνατίας Οδού. Συμφωνήθηκε στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Α.Ε. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας, το οποίο αποτελεί έναν χώρο διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπορίου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου