.

Εγκαινιάστηκε το γραφείο της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες - Στόχος η προώθηση της νέας στρατηγικής και οι επαφές για λιγνίτες και ΑΔΙ

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η ΔΕΗ πραγματοποίησε εκδήλωση για τα εγκαίνια του Γραφείου Εκπροσώπησής της στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρέστησαν στελέχη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Ελληνικής Πρεσβείας και του Γραφείου Τύπου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, όπως επίσης και εκπρόσωποι της ενεργειακής Βιομηχανίας


Στο σύντομο χαιρετισμό, ο κ. Λ. Σταθάκης, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. ΔΕΗ, αναφέρθηκε στη νέα επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας, η οποία εστιάζει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στη διαφοροποίηση σε άλλα προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και στην ανάπτυξη του πελατοκεντρικού χαρακτήρα της Επιχείρησης.

Υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας του Γραφείου Εκπροσώπησης της ΔΕΗ για την παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προώθηση των θέσεων της Επιχείρησης στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Ειδικότερα, ενόψει της διαπραγμάτευσης για το Clean Energy Package (κυρίως σε ό,τι αφορά τους Μηχανισμούς Ισχύος) υπογράμμισε τη σημασία των διαπιστώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για το ρόλο της λιγνιτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποεπένδυσης των λιγνιτικών Μονάδων, που δεν θα εμποδίζεται από εξωγενείς γεωπολιτικές παραμέτρους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει στην ομαλή και δίκαια ενεργειακή μετάβαση στην πλήρη απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος, χωρίς να διακινδυνεύεται η ασφάλεια εφοδιασμού στην Ελλάδα και στην περιοχή.


Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου