.

Παραιτήθηκε ο Η. Μοναχολιάς από CEO της ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η υλοποίηση του σχεδίου για τις ΑΠΕ

Η απόφαση της ΔΕΗ για απορρόφηση της -θυγατρικής της- ΔΕΗ Ανανεώσιμες μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά στην πραγματικότητα, όχι μόνον δεν διευκολύνει την ταχεία ανάπτυξη των ΑΠΕ από τη ΔΕΗ αλλά θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την συνέχιση των εκτελούμενων έργων και βέβαια την υλοποίηση του τρέχοντος επιχειρηματικού σχεδίου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών.


Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το πνεύμα των όσων αναφέρει στην επιστολή που συνοδεύει την παραίτηση από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που υπέβαλλε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο Ηλίας Μοναχολιάς, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει ένα σχέδιο με το οποίο διαφωνεί.

Ο κατά την τελευταία διετία CEO της θυγατρικής της ΔΕΗ φέρεται να εκτιμά ότι η απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα στερήσει τη δυνατότητα ευελιξίας και ταχύτητας, χαρακτηριστικά που απαιτείται να έχει στην Ελλάδα όποιος θέλει να αναπτύξει τις ΑΠΕ. Και τούτο διότι η ίδια η ΔΕΗ έχει αγκυλώσεις, ενώ μεγάλο μέρος του μηχανισμού της επιχείρησης ιστορικά δεν διάκειται φιλικά προς τις Ανανεώσιμες Πηγές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαφώνησε και καταψήφισε ο κ. Λάζαρος Σταθάκης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα παραιτηθεί από εκτελεστικό μέλος, διατηρώντας τη θέση του στο ΔΣ της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιρρήσεις για την απόφαση εξέφρασε και άλλο μέλος του Δ.Σ. (προερχόμενο και αυτό εκτός ΔΕΗ), ο κ. Τοπαλής.

Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι στο στρατηγικό σχέδιο που έχει παραδώσει η McKinsey, προτείνει τη διατήρηση ως ανεξάρτητης και την αναδιάρθρωση - ενίσχυση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Στο ένα μόνον από τα 4 σενάρια υπάρχει η πρόταση για δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης ΑΠΕ μέσα στη ΔΕΗ (πρόταση που είναι διαφορετκή από την ενσωμάτωση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέσα στις διάφορες Διευθύνσεις του οργανογράμματος της επιχείρησης, όπως φαίνεται να προκύπτει από την τωρινή απόφαση του Δ.Σ.).

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου