.

Πραγματοποίηση Διαπεριφερειακής συνάντησης των εταίρων του έργου BIOECO RDI στο Ζάγκρεμπ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του έργου BIOECO RDI, συμμετείχε στη συνάντηση εταίρων του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μεταξύ 5-7 Δεκεμβρίου 2018.



Την πρώτη μέρα της συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και η διακρατική στρατηγική για τη Βιοοικονομία στο χώρο της Αδριατικής-Ιονίου.
Τη δεύτερη μέρα, διοργανώθηκε συνέδριο απευθυνόμενο σε επιχειρηματίες και ερευνητικά ιδρύματα στο οποίο παρουσιάστηκαν ευκαιρίες αξιοποίησης οργανισμών του αλμυρού και του γλυκού νερού στη Βιοοικονομία. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δυνατότητες χρήσης της νανοκυτταρίνης .
Την τρίτη μέρα, εκπρόσωποι των εταίρων επισκέφτηκαν μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης ζωικών υπολειμμάτων, παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Το έργο BIOECO-RDI στοχεύει στην ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Συστήματος Καινοτομίας για την περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου, στηριζόμενου σε ένα καλά δομημένο τομέα Βιοοικονομίας, εφαρμόζοντας Στρατηγικές ανάπτυξης Καθοδηγούμενης από την Έρευνα Καινοτομίας (Research Driven Innovation-R.D.I.) σε περιφερειακό και διακρατικό επίπεδο.
Στο έργο συμμετέχουν, εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Αναπτυξιακή εταιρεία και το Επιμελητήριο της Umbria από την Ιταλία), τα Ινστιτούτα Keminski από τη Σλοβενία και Ruđer Bošković από την Κροατία, η αναπτυξιακή εταιρεία ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Alma Mons της Σερβίας και το επιμελητήριο της Αλβανίας.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG ADRION, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Καινοτόμος και Ευφυής Περιφέρεια.
Συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο BIOECO RDI μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: https://bioecordi.adrioninterreg.eu/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου