.

Παράταση ένα μήνα δίνει η Κομισιόν για την πώληση λιγιτικών μονάδων ΔΕΗ

Παράταση ενός μηνός ως τις 7 Ιανουαρίου - αντί της 7ης Φεβρουαρίου- όπως αναμενόταν αρχικά, φέρονται να δίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τις τρεις λιγνιτικές μονάδες στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές. Σε περίπτωση που τελικώς ισχύσει η νέα αυτή προθεσμία και δεν ζητηθεί και τέταρτη παράταση ως τον Φεβρουάριο, τότε η ΔΕΗ θα πρέπει να ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου τον πλειοδότη.
Μέχρι σήμερα η καταληκτική προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές στον εν λόγω διαγωνισμό έχει αναβληθεί δύο φορές - κάθε φορά από ένα μήνα- και πριν λίγες εβδομάδες η ΔΕΗ είχε ζητήσει και την τρίτη παράταση, δίμηνη, όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μέχρι να οριστικοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες, που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την Κομισιόν.
Τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ορισμένα από τα υπό συζήτηση θέματα με την Ευρωπαική Επιτροπή βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν και αν τελικώς οριστικοποιηθούν εντός των επόμενων ημερών, τότε ίσως αυτό να ερμηνεύει την νέα προθεσμία της 7ης Ιανουαρίου. Η άλλη εξήγηση που δίνεται είναι ότι οι παρατάσεις που χορηγεί η Κομισιόν, στον εν λόγω διαγωνισμό, είναι κάθε φορά μηνιαίες, οπότε έτσι γίνεται και στην περίπτωση αυτή.

Πηγη: www.businessenergy.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου