.

Ελπίδα: "Ξεπουλούν τους κατοίκους της Ακρινής"

Κυνικοί αλλά ειλικρινείς.
Η ΔΕΗ δεν προτίθεται να βάλει λεφτά για τη μετεγκατάσταση Ακρινής γιατί από κάτω δεν έχει λιγνίτη!
Το έλεγε το νέο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέκυψε με τη μεθόδευση του περίφημου άρθρου 147.

Το είχε δηλώσει επίσημα στη Βουλή ο κ. Σταθάκης, μας το επανέλαβε προχθές στην περιοχή μας ο κ. Παναγιωτάκης.
Γι’ αυτό κρύφτηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και ξέχασαν την υπόσχεση τους στους κατοίκους της Ακρινής πως θα κατέθεταν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα τους.
Ο κ. Παναγιωτάκης βέβαια τους ξεπέρασε όλους σε κυνισμό, δηλώνοντας πως ναι μεν ο Νόμος υποχρεώνει τη ΔΕΗ να καταβάλλει το 50% του κόστους της μετεγκατάστασης, αλλά κακώς ψηφίσθηκε ο Νόμος!
Και υπονόησε ότι σύντομα θα αλλάξει!
Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε και ειδικά οι κάτοικοι της Ακρινής αφού μπορεί να τους κάνουν ακόμα και… ηθοποιούς. Πώς; Μα αφού θα μετατρέψουν σε κινηματογραφικό στούντιο το κουφάρι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Δεν διευκρίνισε μόνο αν θα γίνονται και διεθνείς παραγωγές.
Και επειδή η κοροϊδία τους δεν έχει τέλος, πρόσθεσαν 2 φωτοβολταϊκά πάρκα, μια υιοθεσία ομάδας και 4000 στρ για καλλιέργεια αρωματικών φυτών! Τόσο κοστολογήθηκε η ζωή των ανθρώπων στην Ακρινή.
Το τραγικό όμως είναι πως για όλα αυτά δεν αντέδρασε κανείς επίσημος εκπρόσωπος της περιοχής.
Κανένας δεν απαίτησε να τηρηθεί ο Νόμος.
Να τηρηθούν όσα υποσχέθηκαν στις λαϊκές συνελεύσεις.
Όπως δεν αντέδρασαν τον τελευταίο καιρό που λέγονται αλήθειες και οδηγούν σ’ ένα εφιαλτικό μέλλον τη περιοχή μας.
Αλήθειες όπως τη συμμετοχή του λιγνίτη στον ενεργειακό σχεδιασμό με ποσοστό που θα φτάνει μόλις στο 15%.
Τι πήραμε έναντι όλων αυτών των τραγικών εξελίξεων που σχεδίασε και υλοποιεί στην περιοχή μας η Κυβέρνηση;
Ένα χρίσμα υποστήριξης στον Περιφερειάρχη και μια γενικόλογη αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείου για ένα Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης…. κάποτε.
Εμείς, βλέποντας το κακό να έρχεται, με το Φ.Ε.Κ. της 19ης Μαΐου 2017, αντιδράσαμε με τη συγκέντρωση μας στις πύλες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
Τότε δεν ήταν δίπλα μας ούτε ο μοναδικός Βουλευτής της αντιπολίτευσης στο νομό και σημερινός υποψήφιος για την Περιφέρεια.
Βροντοφωνάξαμε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός που η Κυβέρνηση νομοθέτησε δεν διασφάλιζε, ούτε την ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας από εγχώριο καύσιμο, ούτε το μέλλον της περιοχής, ούτε τις μετεγκαταστάσεις, ούτε τις τηλεθερμάνσεις και την περιβαλλοντική αποκατάσταση, ούτε καν αυτό το μέλλον της Επιχείρησης και των εργαζομένων της.
Ο κος Παναγιωτάκης τα λέει ξανά τώρα για να το καταλάβουν όσοι τότε δεν κατάλαβαν ή έκαναν πώς δεν καταλάβαιναν για τους δικούς του λόγους ο καθένας.
Τώρα όμως με όσα τραγικά ακούγονται η θεσμική αφωνία είναι λυπηρή.
Για μια περιοχή που τίποτε δεν της χαρίστηκε και με αγώνες κατακτούσε όσα την πήγαν μπροστά αυτό που συμβαίνει δεν την τιμά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συγκληθεί έκτακτα με μοναδικό θέμα την προκλητική στάση του κου Παναγιωτάκη, την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό της λαϊκής συνέλευσης της Ακρινής από τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Η Ακρινή και τα Βαλτόνερα ανοίγουν τον μαύρο κύκλο των χαμένων αγώνων.
Αν τώρα δεν σταθούμε δίπλα τους θα μας θυμίζουν πάντα την χαμένη περηφάνια μας.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου