.

Δικαστήριο για εξασθενές χρώμιο: «Στα πετρώματα της περιοχής οφείλεται η παρουσία υψηλών τιμών εξασθενούς Χρωμίου στο νερό» κατέθεσε το ΙΓΜΕ

Με την εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης συνεχίστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για τέταρτη ημέρα, η δίκη για την μόλυνση με εξασθενές Χρώμιο των υδάτων της πηγής που υδρεύονταν τα χωριά Ακρινή, Αγ. Δημήτριος, Ρυάκιο και Κοιλάδα.
Κατηγορούμενοι είναι, 4 κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ που διετέλεσαν διευθυντές του ορυχείου Νοτίου πεδίου από το 2012 έως το 2018. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «τα 4 στελέχη της ΔΕΗ παραβίασαν τον περιβαλλοντικό νόμο Ν.1650/86 με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το περιβάλλον στα παραπάνω χωριά».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η τρίτη μελέτη της Περιφέρειας Δ.Μακεδονίας για το εξασθενές χρώμιο: Αμελητέα η συμβολή της τέφρας στην παρουσία του- Υπεύθυνη η γεωλογία και τα πετρώματα

Τα αποτελέσματα της τρίτης μελέτης για το εξασθενές χρώμιο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στην τέταρτη κατά σειρά δίκη για τη μη σωστή διαχείριση της τέφρας. Κατηγορούμενοι τέσσερις πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τον εμπλουτισμό των νερών με το τοξικό εξασθενές χρώμιο στις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου Κοιλάδας και Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκδοση 3 Προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε 3 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014 – 2020


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ότι προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδος 2014-2020, σύμφωνα  με  την  αριθμ. 592/23-1-2019-1η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, σε εφαρμογή της αριθμ. 160/9-1-2019 (ΦΕΚ 18/Β΄/14-1-2019) Υπουργικής Απόφασης και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Βαθιά στην κατάψυξη η πώληση του 17% της ΔΕΗ, καθυστερεί η μεταφορά του στο υπερΤαμείο

"Προίκα" στην επόμενη κυβέρνηση, όπως και πολλές άλλες κρατικές συμμετοχές, θα είναι το ποσοστό 17% της ΔΕΗ που άγνωστο γιατί, αφού δεν υπάρχει πρόθεση αξιοποίησής του, παραμένει ακόμη στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Γερμανία δρομολογεί τη μεταλιγνιτική εποχή - Στα 40 δις ευρώ ο λογαριασμός από την απόσυρση των μονάδων μέχρι το 2038


Στην απόφαση απόσυρσης των λιγνιτικών και ανθρακικών σταθμών με ορίζοντα το 2038 κατέληξε η λεγόμενη επιτροπή άνθρακα της Γερμανίας μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση το Σάββατο, προτείνοντας την χορήγηση 40 δισεκατομμυρίων ευρώ στις περιοχές που λειτουργούν τα λιγνιτωρυχεία και αναμένεται να σηκώσουν το «φορτίο» της ενεργειακής μετάβασης. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή αριθμεί 28 μέλη και αποτελείται από εκπροσώπους της βιομηχανίας, επιστήμονες, συνδικαλιστές, καθώς και εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων των εμπλεκομένων περιοχών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τοπογραφικός χάρτης οικοπέδων Ποντοκώμης με αντιστοίχιση αριθμών κλήρωσης

Κληρώθηκαν τα οικόπεδα στην Ποντοκώμη. Θα ακολουθήσουν και άλλες κληρώσεις με τους δικαιούχους. Ο χάρτης με τα οικόπεδα και τους αριθμούς, όπως τον επεξεργάστηκε η ΑΝΚΟ και αναρτήθηκε κατά την κλήρωση δίνεται παρακάτω και είναι σε μορφή dwg.

κλικ για να δείτε όλη την ανάρτηση στο mavromatidis.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregEurope

Το έργο «ECOWASTE4FOOD: Υποστήριξη της οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση των απορριμμάτων από τρόφιμα και την προώθηση μιας περισσότερο αποδοτικής οικονομίας με την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων» αποτελεί ένα έργο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του κρίσιμου προβλήματος των απορριμμάτων τροφίμων μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, τη βελτίωση των περιφερειακών πολιτικών και την προώθηση της οικολογικής καινοτομίας στις συμμετέχουσες περιοχές του έργου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΣΠΑ: Εκπόνηση θεματικών σχεδίων διαχείρισης για τον τομέα της γεωργίας σε προστατευόμενες περιοχές

Εκπόνηση 10 Θεματικών Σχεδίων Διαχείρισης για το τομέα της γεωργίας (συμπεριλαμβανομένης της κτηνοτροφίας) σε προστατευόμενες περιοχές της χώρας - περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και Εθνικά Πάρκα - με σημαντικές εκτάσεις γεωργικής χρήσης. Σχεδιασμός εξειδικευμένων δράσεων και γεωργικών πρακτικών που προωθούν τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας- ειδικά ως προς τις απαιτήσεις των Οδηγιών 92/43/ΕΚ & 2009/147/ΕΚ - καθώς και την αειφόρα διαχείριση των γεωργικών εκτάσεων στις προστατευόμενες περιοχές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λάζαρος Μαλούτας: Οικόπεδα Ποντοκώμης

Μοιράζονται σήμερα τα οικόπεδα, που βρίσκονται στη θέση εγκατάστασης του νέου οικισμού της Ποντοκώμης, στην περιοχή της ΖΕΠ, στο δρόμο προς τον Άργιλο, στους δικαιούχους.
Το γεγονός από μόνο του αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό βήμα στη μακρά διαδικασία της μετεγκατάστασης του οικισμού, μιας μετεγκατάστασης που δίνει τη δυνατότητα στους Ποντοκωμίτες και τους απογόνους τους, να ζήσουν σε ένα νέο χώρο κάτω από πολύ καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θ. Καρυπίδης: «Κάνουμε πράξη την εμπιστοσύνη σας». Παρουσία του Περιφερειάρχη η κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους του νέου οικισμού Ποντοκώμης

Η κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους της Ποντοκώμης πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Αμφιθέατρο της Τ.Κ. Ποντοκώμης μετά από πρόσκληση της Β΄ Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Κοζάνης έδρας της ΠΔΜ, η οποία συστάθηκε με την με Α.Π. 59890/1264/28-6-2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιστολή WWF και Greenpeace προς Κομισιόν: Η πώληση της ΔΕΗ βυθίζει την Ελλάδα στο κάρβουνο

Το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από έντονη πίεση από την ΕΕ, διαιωνίζει την εξάρτηση της Ελλάδας από το κάρβουνο και υπονομεύει τις πολιτικές της ΕΕ για απεξάρτηση από τον άνθρακα, αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους Επιτρόπους το WWF Ελλάς και το Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.
Στην κοινή τους επιστολή, οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις τονίζουν πως με το πρόσχημα της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό και την υποχρεωτική πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωθεί την Ελλάδα σε άνοιγμα και τόνωση της αγοράς ενός καυσίμου που πρέπει να αφεθεί στη μη-ανταγωνιστική μοίρα του και να εκλείψει.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση σε κοπή βασιλόπιτας [Σάββατο 26.01.2019, ώρα 20.00]

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Τhe Mind Bar (Ειρήνης 1, πεζόδρομος Κοζάνης).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση για τις 6 Φεβρουαρίου του διαγωνισμού για τους λιγνίτες

Παράταση για τις 6 Φεβρουαρίου πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έληγε αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ωστόσο μετά τα μηνύματα που εστάλησαν από τους επενδυτές ότι δεν είναι έτοιμοι να συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εθελουσία αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του έτους των δύο εταιρειών, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί νέα ολιγοήμερη παράταση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κατατέθηκαν 12.500.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του οικισμού Πτελεώνα – Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων

Αποζημιώσεις ύψους 12.500.000€ για τους κατοίκους του οικισμού Πτελεώνα που αφορά την αγορά των ιδιοκτησιών τους από την ΔΕΗ προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές κατατέθηκαν από την επιχείρηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μερίδιο πάνω από 1,5 μονάδα ξαναπήρε η ΔΕΗ - Το ποσοστό της στην προμήθεια ανέβηκε πάνω από το 80% το Δεκέμβριο

Αύξηση στο 80,29% από 78,63% ένα μήνα πριν σημείωσε το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το νεώτερο δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Στους υπόλοιπους παρόχους η εικόνα είχε ως εξής τον μήνα που πέρασε:

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energeiakozani.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση εξασθενούς Χρωμίου στο νερό ύδρευσης τεσσάρων χωριών της Κοζάνης

Ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης η δίκη για την ρύπανση με εξασθενές Χρώμιο των υδάτων της πηγής από την οποία υδροδοτούνται τα χωριά Ακρινή, Αγ. Δημήτριος, Ρυάκιο και Κοιλάδα του νομού. Κατηγορούμενοι είναι 4 κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ που διετέλεσαν διευθυντές του ορυχείου Νοτίου πεδίου από το 2012 έως το 2018.
Κατηγορούνται για παράβαση 12 άρθρων του Ν.1650/86, ενώ φέρονται ως υπαίτιοι που υποβαθμίστηκε το περιβάλλον στα παραπάνω χωριά. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμη ότι παρότι είχαν νομική υποχρέωση δεν μερίμνησαν στην ασφαλή διαχείριση της τέφρας, με αποτέλεσμα να εκπληθούν ποσότητες και να μολυνθεί το νερό ύδρευσης των παραπάνω χωριών με εξασθενές χρώμιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Ενστάσεις για το Τεχνολογικό Πάρκο στα Καμβούνια. Οι ενεργειακοί δήμοι να περιφρουρήσουν τους πόρους (τους) για τη μεταλιγνιτική μετάβαση

Εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Περιφερειάρχη ΔΜ η ίδρυση «Τεχνολογικού Πάρκου καινοτομίας και κυκλικής οικονομίας», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το νεοσύστατο Εθνικό Ταμείο Δίκαιης μετάβασης (ΕΤΔΜ) και θα εγκατασταθεί στα Καμβούνια. Θεωρούμε την εξαγγελία άστοχη, πρόχειρη και σαφώς προεκλογική για τους εξής λόγους:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Απόφαση ΔΣ για αναδιοργάνωση της ΔΕΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ συζήτησε και ενέκρινε σήμερα την αναδιοργάνωση της εταιρείας, την ευρύτερη μετά το 2001 οπότε μετατράπηκε σε Α.Ε. Οι στόχοι της αναδιοργάνωσης είναι οι εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σκληρό «μπρα ντε φερ» ΔΕΗ – επενδυτών για τα κίνητρα του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών – Ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης

Όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη τόσο οι τρεις υποψήφιοι διεκδικητές εντείνουν τις πιέσεις τους στη ΔΕΗ για την ικανοποίηση περισσότερων αιτημάτων τους.
Στον αντίποδα η ΔΕΗ απαντά με νέα δεδομένα από την εφαρμογή ήδη θεσμοθετημένων και αποφασισμένων κινήτρων επιδιώκοντας να σηκώσει όσο το δυνατόν υψηλότερα τις απαιτήσεις της για το τίμημα της συναλλαγής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energypress.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποεπένδυση: Ανώτατο όριο στο 30% του τιμήματος για τα ΑΔΙ- Αρνητικό τίμημα βγάζουν οι μέχρι τώρα “ασκήσεις” - Ομίχλη και για την Αχλάδα

Συνεχίζονται τα αρνητικά μηνύματα γύρω από τη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ, μία εβδομάδα προτού εκπνεύσει και η νέα προθεσμία που τέθηκε στο διαγωνισμό για την πώληση των εταιρειών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.
Με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σύμφωνο αγοραπωλησίας (SPA) αλλά και την ανάλυση που έχει γίνει από πλευράς των επενδυτών, η εικόνα που προκύπτει μόνο ενθαρρυντική δεν είναι για το μέλλον του διαγωνισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε οριακό σημείο το απόθεμα λιγνίτη στον ΑΗΣ Καρδιάς – Μειώνει φορτίο ο σταθμός, βγάζει εκτός την 1η μονάδα

Λιγοστεύουν τα αποθέματα στις αυλές λιγνίτη των σταθμών της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας και του ισχυρού ψύχους και του παγετού που επικρατεί εδώ και ένα δεκαήμερο στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο της εξόρυξης και της τροφοδοσίας των σταθμών από τα ορυχεία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημιουργείται τεχνολογικό πάρκο καινοτομίας και κυκλικής οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία μοναδικό στη χώρα!


Συνάντηση Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο για θέματα περιβάλλοντος -
Δημιουργείται τεχνολογικό πάρκο καινοτομίας και κυκλικής οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία μοναδικό στη χώρα!

Οι δυνατότητες αξιοποίησης του περιβαλλοντικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας ως κεφάλαιο στην παραγωγή εργασίας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσα από καινοτόμες δράσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους της Ποντοκώμης στις 25.01.2019

Καλούμε τα μέλη και τον γραμματέα της Β΄ Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Κοζάνης έδρας της ΠΔΜ, η οποία συστάθηκε με την με Α.Π. 59890/1264/28-6-2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 25-01-2019 και ώρα 08:30 πρωινή στην ΤΚ Ποντοκώμης Κοζάνης στο Κλειστό Αμφιθέατρο με θέμα: «Κλήρωση για τον καθορισμό του οικοπέδου στον νέο οικισμό Ποντοκώμης που παραχωρείται σε έκαστο δικαιούχο».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπάρχουν κοιτάσματα; Λιγνίτης ή Φυσικό αέριο;

Σε ημέρες που στο κρύο των Ορυχείων της ΔΕΗ ουρλιάζουν οι λύκοι και οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά, η ΟΤΣ στην προσφορά ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε στα 92 €, με το σύνολο των θερμικών μονάδων να είναι ενταγμένες στο σύστημα.
Στο δυναμικό συμπεριλαμβάνονται βέβαια και οι δύο μονάδες της Καρδιάς, όπως και αυτές του Αμυνταίου, γεγονός που αποδεικνύει πως ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ καλύπτουν την μέγιστη ανάγκη της ζήτησης, αποδεχόμενες πλήρως τη ρυθμιστική διάταξη του ΥΠΕΝ περί παράτασης των ωρών λειτουργίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποεπένδυση ΔΕΗ: Δραστικές αλλαγές στο SPA ζητούν οι επενδυτές για να κατέβουν στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών

Στενεύουν πια τα περιθώρια για την έκβαση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης μετά τη νέα παράταση που δόθηκε για τις 23 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress, οι μονομάχοι έχουν διαμηνύσει στο αρμόδιο υπουργείο και τη ΔΕΗ πως απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο SPA για να κατέβουν στην τελική φάση, της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.
Μία από τις κύριες που αναμένουν για τη διαμόρφωση των δεσμευτικών τους προσφορών είναι η ουσιαστική μείωση του προσωπικού. Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρίες έχουν τη θέση πως οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν με συνολικά 600 από τους 1.248 εργαζόμενους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το σχέδιο του ΥΠΕΝ για την ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα

Στη φάση της εξειδίκευσης περνάει η εφαρμογή του Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) 2020-2030 του ΥΠΕΝ, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαβούλευσης και της επικείμενης νομοθέτησης του από την ελληνική Βουλή.Παράλληλα μεταξύ των υπουργείων ΥΠΕΝ και Οικονομικών εξετάζονται μια σειρά από φοροαπαλλαγές και κίνητρα μείωσης του υψηλού κόστους της ενέργειας στη χώρα μας, το οποίο ξεπερνά ετησίως τα 25 δις ευρώ, και έχει προκαλέσει τον αργό θάνατο της ελληνικής βιομηχανίας, έχει αποτρέψει επενδύσεις και έχει εξοντώσει οικονομικά τα νοικοκυριά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι τρεις αιρέσεις στο διαγωνισμό για τους λιγνίτες της ΔΕΗ και το δίλημμα "νέα παράταση ή ρίσκο για φιάσκο"

Επισήμως για το υπουργείο ενέργειας τρέχει κανονικά η ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου και κατά συνέπεια την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτών ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, από την πλευρά των επενδυτών η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι εάν δεν δοθεί νέα αναβολή τότε υπάρχει σοβαρό ρίσκο είτε να μην υπάρξουν καθόλου προσφορές και ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος είτε οι προσφορές που θα κατατεθούν να είναι εξαιρετικά χαμηλές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένταξη έργου υποστήριξης της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, συνολικού π/υ 900.000 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 του έργου "Δημιουργία Δομής Στήριξης Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Επιχειρήσεων", συνολικού προϋπολογισμού 900.000 €, με δικαιούχο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...