.

Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών: Ενεργειακή αναβάθμιση 19 σχολικών μονάδων των Γρεβενών

Η Π.Ε. Γρεβενών, θέλοντας να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στο Νομό Γρεβενών, εκπόνησε στο πρόσφατο παρελθόν σχετική μελέτη σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων των Γρεβενών και σήμερα το έργο εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά 19 σχολικές μονάδες, 11 στο Δήμο Γρεβενών και 8 στο Δήμο Δεσκάτης, συνολικού ύψους 3.638.000,00 €. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», ενώ χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τα οφέλη θα είναι μεγάλα τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων όσο και στο επίπεδο της τεχνογνωσίας που αποκτάται και που μπορεί να έχει εφαρμογές και σε άλλα δημόσια κτίρια.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων και τη Διεύθυνση Οικονομικού της Π.Ε. Γρεβενών, το Δήμαρχο Γρεβενών και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπως και το Δήμαρχο Δεσκάτης και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την άριστη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τέλος ευχαριστούμε ξανά το επιστημονικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για τη συμβολή του στο εγχείρημα αυτό.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου