.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Οι νομοθετικές μας παρεμβάσεις αποδίδουν. Στο ταμείο της Περιφέρειας κατατέθηκαν 42.400.000€ για την συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των Αναργύρων»

Την ευθύνη για την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, η χρηματοδότηση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 42.400.000€ με το οποίο θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.
Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι «Αλλάζουμε νόμους, στοιχηματίζουμε με το χρόνο, αναλαμβάνουμε ευθύνες, αποκαθιστούμε αδικίες του παρελθόντος και βήμα βήμα χτίζουμε το μέλλον της Περιφέρειάς μας».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου