.

Σπάρτακος: "ΔΕΝ ξεπουλάμε, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ "

Με την ευχή η υγεία, η ελπίδα και το κοινό καλό να «πρωταγωνιστούν» στη νέα χρονιά, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, η πρώτη για το 2019 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη, του ΓΓ της Ομοσπονδίας Α. Καρρά και του Εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρη.


Το Σωματείο έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ευχόμενο στους εργαζόμενους προσωπική ευημερία αλλά και γενικότερη προκοπή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του διαχρονικού αγώνα που δίνεται συλλογικά σε πολλαπλό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου (εκτός από ζητήματα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και αυτά της καθημερινότητας) επιχειρήθηκε και μία σε περισσότερο βάθος ανάλυση του άγονου διαγωνισμού που έχει να κάνει με τη διαδικασία του ξεπουλήματος των λιγνιτικών «πακέτων» της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν οι βάσεις στις οποίες θα μπορούσε -το συνδικάτο- να θέσει το ζήτημα έτσι ώστε η «επόμενη ημέρα», να απομακρύνει από το «κάδρο» κάθε άσχημο σενάριο και μεταξύ αυτών, το να μπούνε τα υδροηλεκτρικά και πάλι στο παιχνίδι.
Από την πρώτη στιγμή το συνδικάτο είχε αφουγκραστεί την επιχειρούμενη κατάσταση, είχε λάβει θέση στον αντίποδα και έπραξε κάθε τι εφικτό προκειμένου να διαφυλαχθούν: ΔΕΗ, λιγνίτης, εργαζόμενοι, τοπικές κοινωνίες.
Κυβέρνηση και Διοίκηση θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν ΑΠΤΑ δείγματα ότι πραγματικά θέλουν για προσπαθούν να σώσουν την επιχείρηση του Ελληνικού λαού.
Οι κόκκινες γραμμές πολλές, οι θέσεις του συνδικάτου σταθερές και η επόμενη ημέρα απαιτεί συνοχή και σταθερά βήματα που θα αποτρέψουν πώληση μονάδων, που θα αποτρέψουν το ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου.
Οι αποφάσεις του συνδικάτου για προσφυγή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια παραμένουν σε ισχύ και μπαίνουν σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα μαζί με κάθε άλλο μέτρο και δράση που μπορεί να συνδράμει θετικά στην όλη υπόθεση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου