.

Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων

Με πρωτοβουλία της Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κας Iveta Hricova, οι εκπρόσωποι των περιοχών που συμμετείχαν χθες στο Σεμινάριο για τη Δίκαιη Μετάβαση, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη από το Δήμο, την Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Ελλάδα και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center) φύτεψαν το πρωί της Πέμπτης συμβολικά από ένα δέντρο στο πάρκο στην περιοχή Κρεβατάκια, σηματοδοτώντας πως η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων περνά μέσα από τη συνεργασία αλλά και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διεθνής συνάντηση στην Κοζάνη για τη Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 6 χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Τηλεθερμάνσεις και Ευρωπαϊκά δίκτυα περιοχών που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στο επίκεντρο


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία η έναρξη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων»

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου ενέργειας με τίτλο: «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», το Σάββατο 22 Μαρτίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διαδικασία εγκατάστασης μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις σε αποκατεστημένες εκτάσεις του ΛΚΔΜ

Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Δ.Ε.Η. Α.Ε., στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει για την καλύτερη οργάνωση της εγκατάστασης μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις εντός των δασών ακακίας σε αποκατεστημένες εκτάσεις των Ορυχείων του ΛΚΔΜ, σας ενημερώνει πως στο εξής η τοποθέτηση κυψελών εντός των εκτάσεων του θα πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στη νέα αποτίμηση των μονάδων το κλειδί για το 2ο διαγωνισμό των λιγνιτών της ΔΕΗ - Το πλαίσιο και οι πιθανότητες επιτυχίας

Στη δυνατότητα που παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο να χαμηλώσει ο πήχης αποτίμησης των μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό το κλειδί για την επιτυχία του δεύτερου διαγωνισμού για τους λιγνίτες, το οποίο φυσικά κρατά στα χέρια της η διοίκηση της επιχείρησης, και επομένως εξαρτάται από την ίδια πως θα το χρησιμοποιήσει.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αύξηση του στόχου για την μείωση των ρύπων

Yπέρ την αύξησης του στόχου για τη μείωση της εκπομπής ρύπων στο 55% ως το 2030 από 40% που είναι σήμερα, ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, κατά την πρόσφατη μηνιαία συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο.
Επίσης οι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν μία μη δεσμευτική απόφαση για το σχέδιο πρότασης της Κομισιόν για το Κλίμα το 2050, τασσόμενοι υπέρ του στόχου για μηδενικούς ρύπους ως τα μέσα του αιώνα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μπλόκο στην έγκριση των λιγνιτικών ΑΔΙ βάζει η Κομισιόν - Αντιδρά στην επιστροφή των Κινέζων στον διαγωνισμό

Αρνητικό φαίνεται ότι είναι το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες όσον αφορά την άμεση έγκριση του Μόνιμου Μηχανισμού Επάρκειας Ισχύος, δηλαδή των περίφημων λιγνιτικών ΑΔΙ, που ως γνωστόν έχουν συνδεθεί άμεσα με την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στη διάθεση των μελισσοκόμων τίθενται τα δάση ακακίας σε παλιά ορυχεία του ΛΚΔΜ

Τη δυνατότητα συστηματικής αξιοποίησης των δασών ακακίας σε εξοφλημένα και αποκατεστημένα ορυχεία λιγνίτη της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) από τους μελισσοκόμους της περιοχής, δίνει η ΔΕΗ, οργανώνοντας 75 θέσεις μελισσοκόμων στα δάση ακακίας που δημιουργήθηκαν εδώ και χρόνια στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Αμυνταίου, στην παλιά απόθεση του Κυρίου Πεδίου (κοντά στον οπωρώνα του ΛΚΔΜ) και στην εξωτερική απόθεση του Νοτίου Πεδίου (προς την πλευρά του Βερμίου).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προκηρύξη: Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ (Β Κύκλος)

Βασικός στόχος της Ενιαίας Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παρουσίαση και διαδικασία διαβούλευσης για το Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών/ Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας καλούν σε ενημέρωση - διαβούλευση, για το Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Δυτικής Μακεδονίας. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στις 09:30 πμ, στην Αίθουσα των Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εσπερίδα Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία Από την Θεωρία στην Πράξη

Η εσπερίδα γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy” (SΥΜΒΙ) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης και του έργου “Material Match Making Platform for promoting the use of industrial waste in local networks” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE που υλοποιεί η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 20/3/2019 και ώρα 16:00

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

WWF: Πρόσκληση στους Αναργύρους για συζήτηση

Η ευρωπαϊκή συμμαχία «Ευρώπη χωρίς κάρβουνο» (Europe Beyond Coal) και οι ελληνικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Greenpeace Greece, που μετέχουν στη εν λόγω συμμαχία, σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 14:30 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου των Αναργύρων του δήμου Αμυνταίου, σε συζήτηση που θα πραγματοποιήσουν με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, κ. Γιώργο Τσισμαλίδη, και κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου, τις αποζημιώσεις και τις προκλήσεις της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη των συμμετεχόντων στο σημείο της κατολίσθησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για την επιβολή του τελευταίου προστίμου στην ΔΕΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την επιβολή του τελευταίου προστίμου στην ΔΕΗ, ύψους 22.800 €, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σας γνωρίζουμε τα εξής :

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι επιφυλάξεις των "παλαιών" για τους όρους της προκήρυξης

Με αρκετή επιφύλαξη εξετάζουν οι περισσότεροι από τους “παλαιούς” επενδυτές τους όρους της νέας προκήρυξης για την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και ενώ η προθεσμία για την κατάθεση ενδιαφέροντος εκπνέει σε τέσσερις ημέρες, στις 5.00 μμ της Παρασκευής, 15 Μαρτίου. Από την πλευρά της ΔΕΗ πάντως, εκδηλώνεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του εγχειρήματος, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Μανώλη Παναγιωτάκη να αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός από τους πέντε που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό, αναμένει και άλλους “μνηστήρες”.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επανάληψη διαγωνιστικής διαδικασίας για την αποεπένδυση μονάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε.

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και κατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ως ειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

7η συνάντηση του δικτύου εμπλεκόμενων μερών του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη στις 07-03-2019

Η 7η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο REGIO-MOB πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στον 2ο όροφο του κτηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη).
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους από τους σημαντικότερους φορείς της Περιφέρειας, όπως το Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔΕΠ/ΠΔΜ), τα Αστικά ΚΤΕΛ Δήμου Κοζάνης, τα ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε., την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας. Επιπρόσθετα, στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπως η Π.Ε. Φλώρινας και ο Δήμος Πρεσπών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε φάση εξέλιξης η συνοριακή διάβαση στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών – Ικανοποιείται μία απαίτηση των κατοίκων που θα συμβάλλει στην επικοινωνία, την ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας

Ο συντονισμός των δράσεων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στο Δήμο Πρεσπών αποτέλεσε το θέμα ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμαρχο Πρεσπών, εκπροσώπους της ΑΝΚΟ Α.Ε. και υπηρεσιακούς παράγοντες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έτσι θα γίνει η δεύτερη προσπάθεια πώλησης των λιγνιτών - Το χρονοδιάγραμμα και οι επαφές - Οι αιχμές και οι ισορροπίες

Πριν τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής σύμφωνα με το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που θα προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιοποιείται σήμερα από τη ΔΕΗ για το νέο διαγωνισμό της λιγνιτικής αποεπένδυσης

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παναγιωτάκης: Ταξίδι στην Κίνα για το νέο διαγωνισμό των λιγνιτικών - Συζήτηση από το μηδέν για το άνοιγμα της αγοράς

Προσκλητήριο στους εναλλακτικούς παρόχους, αλλά και στη ΡΑΕ, για νέα συζήτηση εκ του μηδενός για το άνοιγμα της λιανικής απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε, ακόμα και η παλαιότερη πρόταση της ΔΕΗ για εκχώρηση πελατολογίου μπορεί να εξεταστεί, όπως και άλλες προτάσεις, τώρα πλέον που ολοκληρώθηκαν τα θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καταδικαστική απόφαση για τα στελέχη της ΔΕΗ στην υπόθεση του Εξασθενούς Χρωμίου. Σε προσωρινή λειτουργία εως τις 8 Μαρτίου ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με απόφαση Παναγιωτάκη. Το ΔΣ της ΔΕΗ θα αποφασίσει την τύχη του σταθμού

Την ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της περιοχής και την απαλλαγή του ενός εξ αυτών, αποφάσισε πριν από λίγο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης αναφορικά με την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών της Κοζάνης με εξασθενές χρώμιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα 4 + 2 κλειδιά για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ – Οι προϋποθέσεις που θέτει ο Παναγιωτάκης και το ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα

Πέντε προϋποθέσεις θέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης για την επιτυχημένη έκβαση του διαγωνισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου

Ένα ακόμη βήμα προς την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...